Україна, в особі міністра закордонних справ, офіційно відмовилась від членства у НАТО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2010 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10269

В МЗС вирішили, що ідея членства України в Альянсі не користується підтримкою більшості українців і деструктивно впливає на ефективність зовнішньої політики України.

Великий друг Кремля вирішив, що Україні не місце в НАТО

Про це 27 травня в Києві заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, повідомляє УНІАН.

Грищенко нагадав, що ідея членства України в Альянсі не користується підтримкою більшості українців і деструктивно впливає на ефективність зовнішньої політики України.

Враховуючи це, сказав Грищенко, Україна продовжуватиме розвивати свої відносини з Альянсом, але питання про членство наразі знімається з порядку денного. За словами міністра, саме такий підхід найбільше відповідає сучасному стану речей.

Як відомо, у НАТО назвали "безпрецедентною" ситуацію з Україною, яка виконує Річну національну програму підготовки до вступу в Альянс, але не має наміру отримати членство в ньому.

Президент Віктор Янукович неодноразово заявляв, що Україна має намір отримати позаблоковий статус і не приєднуватися до жодних військових альянсів, зокрема до НАТО.

Таким чином, Україна змінила зовнішньополітичну орієнтацію Президента Віктора Ющенка, спрямовану на вступ до НАТО. В той же час, євроінтеграцію нова влада вважає своїм пріоритетом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.