У Харкові екскаватор скалічив двох мітингувальників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2010 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10270

Вранці 27 травня в харківському парку імені Горького екскаватор умисне наїхав на активістів, що протестували проти вирубки дерев. Ввинуватець події зник, а правоохоронці відмовилися складати протокол за фактом нападу на мітингувальників.

Проти мітингувальників застосували важку техніку

Двох людей з місця події відвезла "швидка", повідомив заступник голови екологічної групи "Печеніги" Олексій Ведмідський.

У четвер близько сьомої ранку з боку Сумської в парк заїхав екскаватор К-750. Його водій зупинився перед активістами, підняв ківш і різко опустив його на ноги людям. За словами очевидців, екскаваторник звільнив ноги постраждалих лише через 3-4 хвилини.

На місце були викликані медики і ДАІ. Двох постраждалих на «швидкій» госпіталізували в лікарню, а водій екскаватора, не чекаючи співробітників Державтоінспекції, зник.

Працівники ДАІ, як відзначив Ведмідський, досі не приїхали.

Тим часом все той же екскаватор заїхав на місце вирубки дерев з боку паркових алей. Активісти спробували його зупинити. У відповідь люди в робочих жилетах накинулися на них з кулаками. Міліція, за словами Ведмідського, розняла учасників бійки тільки після численних прохань активістів, а скласти протокол відмовилася.

Як повідомлялося, вранці 25 травня загострилося протистояння між лісорубами та захисниками лісу в парку Горького в Харкові. Захисники парку вимагають від влади негайно припинити вирубку дерев.

Правоохоронці супроводжували робітників, які вирубували дерева для дороги, яка з'єднає вулицю Сумську і перетин Динамівської та Новгородської.

Вирубка почалася в четвер, 20 травня, а 25 травня, за даними активістів, міліціонери застосовували силу. Усі дерева помічені хрестами і активісти захищали їх: лягали під техніку, прив'язували себе до стовбурів. Кожен день роботи лісоруби можуть розпочати лише за допомогою правоохоронців, зазначає ТСН.

Нагадаємо, вчора в.о. мера Харкова Геннадій Кернес заявив, що дорога в парку імені Горького буде побудована, незважаючи на заяви "політичних лузерів типу Авакова".

Він також наголосив, що всі дозволи на будівництво є. "У нас є всі дозволи, пройдені всі процедури, в тому числі і узгодження в держорганах влади, не тільки в органах місцевого самоврядування. На сьогодні це об'єкт будівництва", - заявив Кернес.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.