За рік Україна втратила 10 позицій в рейтингу конкурентоспроможності

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.09.2006 20:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1028

За минулий рік Україна втратила 10 позицій в рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму, спустившись з 68-го на 78-ме місце. Про це повідомили в прес-службі Форуму з посиланням на результати щорічного дослідження індексу конкурентоспроможності.

Згідно з повідомленням, незважаючи на прогрес в зростанні економіки, яке Україна демонструє впродовж кількох останніх років, українській владі потрібно перейти до жорсткішої політики у сфері державних фінансів, уповільнення інфляції і вдосконалення інфраструктури країни.

Крім того, в дослідженні наголошується, що необхідно також здійснити низку реформ для поліпшення економіко-правового середовища та інвестиційного клімату. “Україна страждає від неефективних прав власності, практики зловживання і корупції на всіх рівнях влади, в т.ч. в судах. І хоча рівень корупції знизився від початку 2004 року, він все ще високий, зважаючи на міжнародні стандарти”, - наголошується в повідомленні Всесвітнього економічного форуму.

“Український уряд висловив бажання щодо розгляду своєї потенційної кандидатури для вступу в ЄС. Це несе економічний і політичний зміст. Висловлюються надії, що як в Польщі, Угорщині та інших країнах Центральної і Східної Європи, це може стати механізмом виправлення на користь кращої політики і модернізації інститутів країни”, - цитується в повідомленні думка головного економіста і голови світової мережі конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму Августо Лопес-Клароса.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.