Янукович знову продемонстрував глибокі знання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.05.2010 21:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10283

Президент України Віктор Янукович під час виступу перед учасниками виїзного засідання Ради регіонів у Львові переплутав Буковель з Буковиною.

Зокрема, пропонуючи провести зимові Олімпійські ігри 2022 в українських Карпатах, Янукович заявив, що давно спостерігає за розвитком туристичної інфраструктури на Буковині.

Проте пізніше на брифінгу заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман уточнила, що Янукович мав на увазі Буковель, повідомляє Gazeta.ua.

Плутати географічні назви Януковичу вдається вже не вперше. Наприклад, 27 серпня минулого року на прес-конференції в Києві лідер регіоналів переплутав Чорногорію з Косово, а 14 січня цього року під час візиту до Харківської області звернувся до жителів районного центру Балаклії зі словами "Здрастуй, Балаклава!".

Взагалі ж ляпи у виконанні Януковича стали звичним явищем. Так, у 2006 році на передвиборчому мітингу в Одесі лідер ПР назвав уродженку міста Анну Ахматову Ахметовою, а в жовтні 2008 року, виступаючи на конференції партії в тій же Одесі, переплутав прізвище одеського письменника Ісака Бабеля, назвавши його Бебелем.

30 серпня минулого року на відкритті стадіону Донбас Арена в Донецьку Янукович перейменував поета Павла Безпощадного на Павла Безсмертного, а 26 вересня на Ялтинській конференції європейської стратегії назвав Гельсінський акт 1975 Стокгольмською угодою.

Під час візиту до Сімферополя у січні майбутній Президент назвав Антона Чехова "великим українським письменником".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.