По-братськи. ЧФ РФ вважає, що севастопольці мають працювати як холопи - задурно

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.05.2010 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10288

Будівельне управління Чорноморського флоту РФ ще з листопада 2008 року не ліквідувало заборгованість із зарплати своїм працівникам-жителям Севастополя.

Про це повідомив голова об’єднаного профспілкового комітету Будівельного управління ЧФ РФ Володимир Герасимович в інтерв’ю газеті «Слава Севастополя».

«Сьогодні люди зібралися (біля будівлі БУ ЧФ РФ - ред.) виразити обурення з приводу тривалої затримки виплати заробітної плати. Ця заборгованість становить півтора роки, для деяких - трохи менше. В цілому обстановка склалася нетерпима, проблема затяглася», - сказав профспілковий лідер.

Як додав В.Герасимович, «багато років немає нормального фінансування капітального будівництва на Чорноморському флоті. Весь цей час перебиваємося ”подачками” з боку мерії Москви і Міністерства оборони РФ. Але це не означає, що зарплату наші люди не повинні одержувати».

За його словами, «об’єднаний профспілковий комітет впродовж всього періоду неодноразово звертався з даного питання до командування Будівельного управління, Чорноморського флоту, давали телеграму Президентові РФ, в Генеральну прокуратуру і інші інстанції». Як додав при цьому В.Герасимович, «ми негайно одержали відповідь від Президента РФ, який запевнив, що будуть вжиті заходи з погашення заборгованості. Це було минулого року. Проте, по суті, нічого не зроблено. Зарплату виплачують невеликими сумами, вона буквально випрошується працівниками».

За інформацією голови профкому, в ході зборів «ухвалено рішення звернутися до командування Будівельного управління і міністра оборони РФ: у місячний термін погасити заборгованість із зарплати, починаючи з листопада 2008 року по травень 2010-го, з урахуванням індексації». Крім того, як сказав він, «звертаємося повторно до Президента і прем’єр-міністра РФ з тим, щоб вони вжили заходи до міністра оборони, інших посадовців, які не займаються даною проблемою. Далі: профспілка рекомендує кожному працівникові звернутися до суду особисто з позовом про стягнення зарплати з Будівельного управління».

У свою чергу начальник Головного управління ПФУ в місті Севастополі Юрій Кульков на колегії міської держадміністрації заявляв, що Будівельне управління Чорноморського флоту Міноборони РФ очолює перелік крупних боржників фонду. Станом на 1 травня 2010 року це підприємство винне Пенсійному фонду в Севастополі 10 млн. 789 тис. 417,63 грн. Загальна заборгованість підприємств міста перед фондом складає 27,4 млн. грн. (з урахуванням боргів минулих періодів).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.