Німеччина хоче допомогти Україні будувати корвети

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.05.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10289

У Севастополі в рамках Дня воєнної промисловості ФРН обговорювалася можливість участі Німеччини в оснащенні корабля класу корвет для українських Військово-Морських сил.

Зустріч німецької та української робочих груп відбулася на борту фрегата Niedersachsen, що перебуває з робочим візитом у Севастополі.

Як заявив журналістам напередодні проведення такої зустрічі посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот, "у контексті побудови перспективного українського корвета, ми готові співпрацювати з Україною в тих галузях, які Україна сама визначить як найбільш для неї необхідні".

"Я розумію, що для України дуже важливо забезпечити роботою свою робочу силу і розумію, що дуже важливо більшу частину корабельного обладнання виготовляти в Україні. З іншого боку, у технічній сфері ми має певні сфери, де ми могли б допомогти Україні підняти рівень цих кораблів до високого сучасного рівня. Це тема для подальших переговорів з українською стороною ", - сказав посол.

У свою чергу капітан командир фрегата ВМС ФРН 2 рангу Андре Діркс сказав, що Німеччина славиться не тільки побудовою сучасних підводних човнів. "Німецька промисловість може запропонувати цілу палітру військово-морського обладнання та техніки. Обирати - українським замовникам", - наголосив він.

Діркс також позитивно поставився до думки українських фахівців про те, щоб перший корпус серії закласти, наприклад, на верфі в Німеччині, а наступні - під контролем німецьких суднобудівників будувати в Україні.

"Такий досвід, дійсно, є. Південно-Африканська Республіка замовила в Німеччині фрегат типу МЕКО . Основна його частина була закладена і виготовлена в Німеччині, а остаточна комплектація відбувалася вже в самій ПАР", - зазначив командир фрегата.

Як повідомлялося, у квітні Чорноморський суднобудівний завод почав будівництво першого з чотирьох кораблів класу корвет для Міністерства оборони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.