Регіони вирішили запровадити податковий "рекет"?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.09.2006 20:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1029

Депутат Верховної Ради Партії регіонів Микола Джига пропонує парламенту розширити умови проведення позапланових перевірок Державної податкової адміністрації.

Народний депутат України Микола Джига.

Про це говориться в законопроекті № 2085-1, зареєстрованому в Раді.

Зокрема, із тексту частини сьомої пропонують вилучити слова: “Позапланова виїзна перевірка може здійснюватися лише на підставі рішення суду. Орган державної податкової служби, який ініціює проведення позапланової виїзної перевірки, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої перевірки та дати її початку і закінчення, склад осіб, які будуть проводити таку перевірку.....”

Натомість в проекті пропонується написати, що “позапланова виїзна перевірка здійснюється на підставі виникнення обставин, викладених у цій статті, за рішенням керівника податкового органу чи його першого заступника - начальника підрозділу податкової міліції”.

Також пропонується проводити перевірку при одержанні відповідних постанов органів дізнання, слідчого, прокурора або суду.

Від “Аратти”: Хто ж мав сумнів у тому, що донецькі “пацани” вельми специфічно розуміють такі поняття, як “ринок”, “конкуренція”, “свобода підприємництва” й навіть, “недоторканність приватної власності” тощо? І як бачимо, із ними цілком солідарні міліціонери, яким важко второпати, що санкціонувати обмеження права громадянина, гарантованого Конституцією, у нормальній країні має виключно суд. Під час засідання якого, слово надаватиметься не тільки міліціонерові чи прокурору, а й громадянину, чи його адвокату. Звичайно, таке не для української міліції, тим більше - податкової.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.