Справу на депутатів завели через зачіску Литвина

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.05.2010 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10290

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сумнівається, що депутатів НУНС притягнуть до відповідальності за дії 27 квітня, під час яєчно-шашкового “обстрілу” Ради.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Фокусові".

"За моєю інформацією, головним ініціатором справи проти так званих шашкістів є аж ніяк не Янукович, а Литвин, що пережив складні хвилини життя, що загрожували цілісності його зачіски, і в помсту за це зажадав від прокуратури покарати опозицію, щоб надалі зачіска не могла постраждати", - заявив Луценко.

У той же час, на думку екс-міністра, Литвин "не хоче ввійти в історію української політики як людина, що відкрила скриню Пандори".

"Адже головне не те, покарають неугодних чи ні: якщо посадять хоча б одного депутата за дії усередині парламенту, це буде означати, що парламентаризм у нашій країні помер і жоден депутат не буде голосувати не так, як йому підкаже Генпрокуратура, якій, у свою чергу, підкаже адміністрація президента", - упевнений Луценко.

"Я за те, щоб депутати відповідали за розкрадання країни, хабарі, убивства і зґвалтування. Але упевнений, що більшість розуміє неприпустимість використання ГПУ в оцінці парламентських подій... І Литвин це прекрасно розуміє", - додав екс-міністр.

Луценко також не бачить перспектив у справі проти Юлії Тимошенко. За його словами, навіть якщо Тимошенко перерозподіляла гроші резервного фонду, то в цьому не було корисливої мети.

"Думаю, що справу проти Тимошенко не закриють і навіть спробують нанизати на неї якнайбільше різних кримінальних справ, щоб шуму від них були багато і люди навіть не розуміли, про яку справу йдеться", - сказав він.

"Доведіть тільки одне: вона мала від цього особисту вигоду, були відкати, рахунки, хабарі? Якщо цього немає - вибачите, для того нас і наймають у владу, щоб ми приймали рішення. Вони можуть бути навіть неправильними, але щоб говорити про карне переслідування, повинна бути корислива мета. Я її не бачу", - сказав Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.