Українці не визначилися щодо корисності об’єднання“Нафтогазу” і “Газпрому”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.05.2010 19:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10298

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відмітив, що українське суспільство не визначилося стосовно корисності ідеї об’єднання українського «Нафтогазу» і російського «Газпрому».

Про це повідомла прес-служба Томенка.

«Останніми днями знову активізувалася дискусія навколо ідеї об’єднання «Нафтогазу» і «Газпрому», натомість, як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 14–20 травня 2010 року, лише дві п’ятих населення (39,4%) дотримуються думки, що пропозиція Володимира Путіна об’єднати російський «Газпром» та український «Нафтогаз» не суперечить національним інтересам України. Натомість третина громадян (32,9%) вважає, що така пропозиція суперечить національним інтересам країни, а 27,7% - не можуть визначитись», - повідомив Томенко.

«Отож, можна сказати, що відносна більшість громадян не розуміє економічної та геополітичної доцільності об’єднання цих двох структур», - підсумував Томенко.

«Цілком очевидно, що українська влада сьогодні повинна зрозуміти, що без громадської підтримки та фахових аргументів на користь вигоди для української економіки і її національних інтересів такого об’єднання не можна йти на реалізацію ідеї, запропонованої російською стороною», - вважає Віце-спікер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.