«Укрзалізниця» підвищує ціни на квитки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.04.2006 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=103

Голова «Укрзалізниці» Василь Гладкіх заявив, що «Укрзалізниця» підвищує ціни на квитки, щоб покращити сервіс перевезень.

Василь Гладкіх

Про це він заявив сьогодні під час он-лайн конференції на ForUm’і.

"Про який сервіс може йтися, якщо 1 км проїзду коштує 1 копійку? Для цього і підвищуємо ціни на пасажирські квитки, тому що зазнаємо збитки від цих перевезень 2 млрд. 400 тис. грн. на рік. Щоб був сервіс, потрібні гроші", - сказав він.

Гладкіх також зазначив, що негативно ставиться до ідеї внесення паспортних даних при купівлі квитків.

Водночас, голова відомства не боїться, що частина клієнтів почне користуватися послугами льотних перевізників: "У країні ще немає стільки літаків, а залізничні квитки в 10 разів дешевші, ніж на літаки. Отже люфт поки що ми маємо. Залізничний транспорт - найбезпечніший вид транспорту", - сказав він.

Також Гладкіх обіцяє забезпечити заявки пасажирів на перевезення в літній період.

"Хочу запевнити наших пасажирів, що заявки на літній період будуть виконані", - сказав він.

За його словами, відомство збільшує на літній період у кримському напрямку пасажирські потяги. Окрім того, "якщо вдасться до літніх перевезень, запустимо і швидкі потяги. Це залежить від закупок і готовності Крюківського вагонобудівельного заводу виконати свої умови", - додав він.

За словами Гладкіх, за перший квартал "Укрзалізниця" отримала 32 пасажирських вагона. При цьому він нагадав, що до кінця року планується отримати близько 150 вагонів, а також 5 тис. вантажних вагонів.

Раніше Гладкіх сказав, що підвищення тарифів на пасажирські перевезення не буде.

"Українська залізниця - державна, і справно виконує соціальну функцію. Немає ще у людей тієї гідної заробітної плати, щоб купувати дорогі квитки", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.