Хроніки дерибану. Народний обранець від ПР поклав око на столичний аеропорт

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.05.2010 10:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10304

Київська влада віддає «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) в оренду на 49 років. Конкурс проводиться в стислі терміни, і брати участь в ньому мають намір дві маловідомі фірми/

Про це повідомляє газета «Дєло».

Київрада оголосила конкурс на право оренди комплексу будівель, які перебувають на балансі комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни). До переліку об’єктів входить сам аеропорт і ще близько 10 адміністративних приміщень.

Видання відзначає, що стратегічний для міста об’єкт віддається в приватні в руки без зайвого галасу. Про конкурс, що готується, можна дізнатися лише з невеликого оголошення в одній з муніципальних газет, яке з’явилося тиждень тому. Причому для реєстрації заявок учасників відводяться стислі терміни. Документи можна подавати до кінця цього тижня (4 червня 2010 року).

Гендиректор «Міжнародного аеропорту «Київ» Денис Костржевський підтвердив, що місто має намір здати в оренду майно, яке дозволить переможцеві конкурсу вести діяльність аеропорту. За словами керівника аеропорту, піти на такий крок владу змусила відсутність грошей на добудову пасажирського терміналу до Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні в 2012-му. Орієнтовна сума, яка потрібна для будівництва терміналу, — 200 млн. грн. На ці гроші має бути побудований дворівневий термінал площею 12 тис. кв.м.

Але, пише видання, незважаючи на дефіцит часу, готовність брати участь в конкурсі з оренди аеропорту «Жуляни» вже виявили дві невідомі на авіаринку компанії. Перша з них — «Мастер-Авиа». Видання відзначає, що інформацію про неї у відкритих джерелах знайти неможливо. Друга — «Юридична фірма Ес енд Пі». «Нескладно встановити її зв’язок з Василем Хмельницьким, відомим бізнесменом, який раніше мав стосунок до меткомбінату «Запоріжсталь», а зараз активно розвиває свій бізнес в столиці. Кілька років тому юрфірма «Ес енд Пі» була співзасновником ТОВ «Торговий дім «Запоріжсталь». Її частка в статутному фонді ТОВ дорівнювала 33,1%. До того ж Хмельницький — друг і у минулому партнер по бізнесу нинішнього гендиректора аеропорту Дениса Костржевського. Окрім іншого, вони обидва свого часу були членами Партії зелених», - пише видання.

Видання також відзначає, що ще кілька місяців тому будівництво терміналу планувалося здійснити за рахунок держави, і про оренду не йшлося. Програма реконструкції аеропорту була затверджена урядом ще в 2008-му. На першому етапі передбачалося побудувати додаткову злітну смугу, під’їзні шляхи, рульові доріжки, встановити нове освітлювальне устаткування. На сьогодні виконання цих робіт добігає кінця. На другому етапі планувалося збільшити пропускну спроможність внутрішніх рейсів за рахунок реконструкції діючого терміналу, а також побудувати новий. У 2010 році держава виділила аеропорту 104,5 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.