Зачистка київського зоопарку продовжується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.05.2010 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10308

Комунальне підприємство «Київський зоопарк» заявляє про отруєння невідомими самки бізона на ім’я Вія 30 травня. Дивний мор тварин у зоопарку свідчить про повну неспроможність столичної влади контролювати ситуацію у місті.

«На жаль, симптоми, які спостерігали ветеринари в останні хвилини життя бізона, дають всі підстави припускати, що смерть ще одного улюбленця киян не випадкова», – сказано в повідомленні прес-служби столичного зоопарку, пише Кореспондент.net.

26-річна тварина померла миттєво, ветеринари не встигли надати їй допомогу. У зв`язку з цим зоопарк підсилив охорону вольєрів і перевів ветеринарів на цілодобовий режим роботи.

Тіло бізона відправлене на розтин. Підприємство сподівається отримати попередні результати розтину протягом 31 травня.

Водночас нині представники зоопарку утримуються від жодних коментарів. Зокрема на дзвінок "Української правди. Київ" у приймальні директора звіринцю Світлани Берзіної досить різко відповіли, що не дають жодних коментарів щодо інциденту.

На запитання, чи можна поговорити з Берзіною, у приймальні відповіли коротко: "Ні, не можна".

Як повідомлялося, 25 травня в зоопарку загинула верблюдиця, а 27 квітня азіатський слон по кличці Бій. У зоопарку причиною смерті тварин називають умисне отруєння. Обставини перевіряють прокуратура Києва і КМДА.

Про що свідчить дивний мор у Київському зоопарку

Столична влада не здатна опікуватися не те що мільйонами киян, а навіть кількома сотнями тварин у зоопарку. Про це в інтерв’ю журналістам заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, повідомляє УНІАН.

«Ситуація у київському зоопарку повністю вийшла з-під контролю. У грудні загинув ведмідь, у березні 12 великих птахів і зебра, у квітні – слон, яким опікувався сам Черновецький, буквально вчора – верблюд. У цей час столичне керівництво лише займається пошуками таємничих рецидивістів, які труять тварин то яйцями, то картоплею», - зазначив політик.

На думку Андрієвського, дивний мор тварин у зоопарку свідчить про повну неспроможність столичної влади контролювати ситуацію у місті.

«Один із найбільших зоопарків у Європі опинився на межі зникнення. Причинами цього може бути як банальний непрофесіоналізм керівництва установи, так і злочинне зазіхання на його територію. Відповідь на це мають дати правоохоронні органи. У свою чергу, центральна влада зобов’язана втрутитися в цю ситуацію і не допустити знищення унікального об’єкта», - заявив депутат.

За інформацією Дмитра Андрієвського, ним підготовлене депутатське звернення до столичної прокуратури щодо факту масової загибелі тварин у столичному зоопарку.

Від “Аратти”. Цікаво, а як буде називатися елітний житловий комплекс під який команда Космоса "звільнює" територію зоопарку? "Елітні бики"? "Зоолипки?"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.