Регіонали вимагають ухвалити новий закон про референдум

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 31.05.2010 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10310

Партія регіонів вимагає щонайшвидше ухвалити закон про референдум.

Про це в ході погоджувальної ради заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Нам необхідно розглянути проект закону про референдум, щоб ні у кого не було можливості монополізувати думку українського народу... Тим більше, щоб не було можливості у невеликої політичної сили монополізувати думку народу", - заявив Єфремов.

Нагадаємо, ВР прийняла в другому читанні і в цілому закон "Про всеукраїнський референдум" 5 червня 2009 р. Законом визначаються правові принципи, організація і порядок проведення всеукраїнського референдуму. Зокрема, закон визначає, що всеукраїнський референдум - це спосіб ухвалення громадянами України рішень по питаннях загальнодержавного значення шляхом таємного голосування.

Предметом референдуму можуть бути будь-які питання за винятком тих, за якими референдум не допускається згідно Конституції України.

8 липня 2009 р. Президент Віктор Юшенко скористався правом вето до цього закону. На його думку, зокрема, прийнятим законом ВР, всупереч нормам Конституції України, наділена повноваженнями призначати всеукраїнський референдум про схвалення нової редакції Конституції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.