Опозиція пропонує парламентарям перейти від агіток до справи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.05.2010 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10313

Опозиція просить включити у середу до порядку денного Верховної Ради пакет законопроектів, які стосуються розвитку малого та середнього бізнесу.

Про це сьогодні на брифінгу після Погоджувальної ради сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

«На Погоджувальній раді ми з нашими колегами з НУ-НС підняли питання, щоб цей тиждень пройшов не дарма і підготували пакет законів, поки немає анонсованих урядом реформ у парламенті. Ми ініціюємо речі, які потрібні державі», - сказав він.

За словами Кириленка, серед законопроектів, зокрема, буде новий податковий кодекс.

Голова фракції БЮТ відзначив, що такі дії опозиції стали наслідком тривожного стану малого та середнього бізнесу та погіршення стану економіки.

«Іноземні інвестиції уже скоротилися на 29%, а промислове виробництво до квітня зменшилось майже на 2%», - зазначив він.

Кириленко наголосив, що опозиція не може спокійно спостерігати за цими тенденціями, а тому готується до ґрунтовних реформ як у сфері економіки, так і у судовій системі і місцевому самоврядуванні.

При цьому голова фракції БЮТ зазначив, що пакет підготовлених опозицією реформ «не на десятки, а на сотні сторінок».

Крім того, Кириленко заявив, що опозиція виступає за передачу владі на місцях повноважень, як це передбачено другим етапом конституційної реформи, а вже потім проводити вибори.

«Логіка має бути доведена до кінця, бо так робить весь світ. Треба віддати повноваження, функції і засоби, а потім вже говорити про вибори», - сказав він.

За словами Кириленка, реальної зміни влади на місцях ніколи не буде, якщо не змінити підходи до неї, зокрема, він зазначив, що 90% усіх органів місцевого самоврядування живуть на дотаціях і субвенціях з держбюджету і у них немає «жодного інтересу для заробітків».

Кириленко також вважає недоречними заяви членів провладної коаліції про те, що місцеві вибори відбудуться восени.

«Ми вважаємо, що їх доцільно проводити або у самому кінці року, тобто перед новим роком, або 27 березня 2011 року. Таким чином ми можемо обрати одночасно і керівників місцевого самоврядування, і керівників депутатського корпусу. Всі інші дати вважатимуться як позачергові вибори», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.