МОЗ: в Україні росте хворе покоління дітей

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 31.05.2010 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10317

Недостатня фізична активність, надмірне захоплення комп’ютером або телебаченням, рання пристрасть до тютюну і алкоголю призводять до деградації молоді.

Міністерство охорони здоров’я стурбоване станом здоров’я молодого покоління українців і зазначає, що на сьогодні кожен школяр має хронічні хвороби. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

Лазоришинець також висловив стурбованість загальним фізичним станом молодого покоління України. "Скажу відверто: маємо великий ризик отримати нездорове покоління", - сказав він.

Чиновник повідомив, що сьогодні кожен школяр має одну-дві хронічні хвороби. Причину цього медик бачить в недостатній фізичній активності через надмірне захоплення комп'ютером або телебаченням, ранню пристрасть до тютюну і алкоголю та інші причини.

За його словами, захворюваність росте також за рахунок злоякісних новоутворень, хвороб ендокринної системи, органів дихання і травлення. "В Україні майже 18 тисяч дітей-інвалідів і більше 100 тисяч дітей страждають на ожиріння. Для цієї категорії дітей дуже важлива реабілітація", - зазначив Лазоришинець.

Він підкреслив, що уникнути подальшого погіршення рівня загальнофізичного стану молодого покоління українців можна тільки за рахунок об'єднання зусиль органів влади, громадськості, школи і кожної родини.
Нагадаємо, 14 травня в Одеській області учень 9 класу села Стара Некрасівка помер на уроці фізкультури. За попереднім діагнозом, причиною смерті школяра, стала мозкова кома і крововилив у стовбур головного мозку.

Зазначимо, що через смерть школяра в Одеській області Міносвіти оголосило про плани провести обстеження стану фізичного здоров'я всіх українських школярів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.