Слона Боя у Київському зоопарку вбивали шляхом виснаження

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 31.05.2010 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10318

Результати судово-медичної експертизи офіційно свідчать, що слон у київському звіринці помер не внаслідок отруєння, а через виснаження.

Слона Боя не труїли - його просто не годували

Результати судово-медичної експертизи щодо смерті слона Боя у Київському зоопарку говорять про те, що тварина не була отруєна. Бой помер через виснаження і стрімку втрату ваги.

Про це повідомили в міліції, де більше місяця чекали на результати експертизи. Правоохоронці не бачать, чим вони можуть вплинути на ситуацію з тваринами у столичному звіринці.

"Скільки працівників міліції біля одного слона не поставити, навряд чи стан тварин буде кращий, якщо їх нормально не годувати, не робити вакцинації, не давати вітамінів", - розповів ТСН речник київської міліції Володимир Поліщук.

30 травня в столичному зоопарку загинула самка бізона Вія. 25 травня в зоопарку загинула верблюдиця, а 26 квітня - слон.

Співробітники зоопарку заявили, що тварин отруїли невідомі, крім того, були отруєні ще й яки, але цих тварин вдалося врятувати.

Тим часом зоозахисні організації постійно попереджають про нові трагедії. За два дні до смерті самки бізона вони повідомили про тяжко хворого гаяла. До того пророкували смерть слона, зебри, ведмедя. За прогнозами зоозахисників, зоопарк протримається максимум до осені.

Екс-заступник директора зоопарку Кирило Трантін побоюється, що скоро можуть з'явитися повідомлення про те, що зоопарк не потрібен киянам, бо він доведений до рівня концтабору для тварин.

В такому випадку існує загроза того, що земля, на якій розташовано зоопарк, може бути продана. Для цього звіринець треба позбавити статусу заповідника. Проте для цього, за словами керівника управління законодавства з питань земельних відносин Мін'юсту Миколи Коваленка, зоопарк має втратити наукову та природню цінність, як об'єкту природно-заповідного фонду. Але в Мін'юсті не пам'ятають таких прецедентів у новітній історії України. У зоопарках, тим часом, таких частих і незрозумілих смертей тварин теж не пригадують.

Як повідомлялося, 31 травня мер Києва Леонід Черновецький тимчасово відсторонив від виконання обов'язків генерального директора комунального підприємства "Київський зоопарк" Світлану Берзіну на період розслідування причин загибелі тварин у зоопарку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.