Всеукраїнська акція «Міліція відповість за вбивство!»

Автор/джерело -  © УНІАН - “Народний Оглядач”



Дата публiкацiї - 1.06.2010 02:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10319

У вівторок, 1 червня, о 10:00 у м. Києві біля Шевченківського відділу обласного управління МВС України за адресою: Герцена, 9, свідома громадськість розпочне акцію протесту проти свавілля вітчизняних міліціонерів, які катують та вбивають людей в Україні.

19-річний Ігор Індило, закатований міліцією

Активісти також протестуватимуть проти як фактичних, так і законодавчих спроб влади та міліції обмежити право на мітинги в Україні.

Студенти та матері пройдуть траурною ходою до обласного управління МВС України, під який покладуть траурні вінки та квіти в пам’ять хлопця, вбитого київським нелюдами в погонах.

Паралельно 1 червня о 10:00 пройдуть акції під обласними управлінням УМВС у містах: Рівне, Івано-Франківськ, Кіровоград, Ужгород, Хмельницький, Донецьк, Житомир, Львів, Євпаторія, Тернопіль, Харків та ін. Це всеукраїнська акція, долучайтеся і у Вашому місті!

Ці акції – попереджувальні. Якщо вимоги виконані не будуть, доведеться через тиждень переходити до більш масових та агресивних форм протесту по всій Україні.

Під час акції активісти також висловлять свій протест проти законопроекту №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів», який зараз готується до другого читання. Проект Закону пропонує узаконити механізми заборони мирних зібрань громадськості, що сприятиме ще більшому свавіллю міліціянтів щодо як громадських активістів, так і простих громадян.

Організатори акції: громадські організації, активні люди, журналісти, одногрупники та сусіди вбитого хлопця. Приєднуйтеся!

Контактні особи у м. Києві:
Малих Євгенія
+38 093 388 33 66
mal.e.ua@gmail.com
Михайло Каменєв
+38 067 404 26 46
kameniev@gmail.com

Сценарій акції можете переглянути ТУТ.

Контакти координаторів в інших містах можна отримати ТУТ.

Нагадаємо, що 27 травня 2010 року дільничний міліціонер забрав 19-річного студента у районний відділок міліції Шевченківського району, а вже на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу.

Цей нажаль далеко не поодинокий випадок ілюструє справжню ситуацію, яка склалася в Україні з міліцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.