Нардеп Полохало вимагає позбавити недоторканості нардепа Колесніченка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.06.2010 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10323

БЮТівець Володимир Полохало вимагає позбавлення депутатської недоторканості народного депутата з Партії регіонів Вадима Колесніченка за наклеп та перешкоджання виконання своїх обов’язків.

Про це йдеться у листі Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, члена БЮТ Володимира Полохала до голови Верховної Ради Володимира Литвина, повідомляє його прес-служба.

Полохало вимагає поставити на розгляд Верховної Ради питання про позбавлення депутатської недоторканості народного депутата з Партії регіонів Колесніченка за перешкоджання виконання своїх обов’язків, безпрецедентне втручання у депутатську діяльність, а також тиск на місцеві органи виконавчої влади і місцеве самоврядування.

Зокрема, в листі йдеться про те, що 28 травня 2010 року в мас-медіа була поширена інформація про те, що народний депутат Колесніченко В.В. направив Голові Верховної Ради України та Голові Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України звернення з вимогою дати оцінку «незаконним діям» Голови Комітету Володимира Полохала і притягнути його до відповідальності «за звернення до голів обласних рад щодо можливого здійснення органами місцевої державної виконавчої влади і органами місцевого самоврядування системних заходів для підтримки державної мовної політики та української культури і освіти, виховання історичної свідомості у громадян України».

Звернення Голови Комітету Володимира Полохала до голів обласних рад кваліфікується «регіоналом» Колесніченком як парламентське «рейдерство» і «рекет», «корупція», «втручання у діяльність органів виконавчої влади і місцевого самоврядування».

Прес-служба Полохала назвала висловлювання Колесніченка «неправдою і відвертим наклепом, який компрометує і ображає Володимира Полохала як народного депутата України і орган, який він представляє, - Верховну Раду України, та є несумісним з депутатською етикою».

У зверненні Володимир Полохало підкреслив, що в листі, надісланому головам обласних рад відповідно до змісту статті 10 Конституції України, рішення Конституційного Суду України від 14 грудня 1999 р. № 10-рп/99 (справа про застосування української мови № 1-6/99), Законів України "Про звернення громадян" та «Про Комітети Верховної Ради України» на звернення від Всеукраїнської молодіжної організації «Студентське братство» за підписом його голови Олега Яценка, містилося лише прохання розглянути можливість створення регіональної програми підтримки державної мовної політики та української культури, виховання історичної свідомості громадян України.

Окрім того, у зверненні підкреслюється, що тільки за минулий рік до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти надійшло 3991 звернень з різних питань, у тому числі і на захист української мови, культури, історії. З них 120 направлено на розгляд органам місцевого самоврядування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.