У море біля Одеси потрапили десятки тонн фекалій: всі міські пляжі закрито

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.06.2010 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10327

У результаті величезної зливи, яка накрила Одесу в ніч на 29 травня, на станціях біологічного очищення сталися аварії, які призвели до того, що десятки тонн фекальних мас із каналізації потрапили в море.

До кінця тижня на одеські пляжі краще не ходити

Як повідомляє Думская.net, було повністю виведено з ладу каналізаційно-насосну станції 6-Б, розташовану в районі 16 станції Великого Фонтану - через напір води тонни каналізаційних мас потрапили в зливовий колектор, який виходить у море.

Крім того, за даними видання, те ж саме відбувалося і в селищі Котовського. Вчора, 31 травня, очисні споруди стали працювати, але не в повному обсязі.

У зв'язку з цим завідувач обласною санепідемстанцією Любов Засипка заявила, що морське водокористування на всіх міських пляжах Одеси заборонено. За її словами, після рясних злив, які пройшли в місті, СЕС винесла постанову про заборону купання.

"Ніхто спеціально не встановлював оточення на пляжах, але купатися зараз у морській воді шкідливо для здоров'я. Адже дощова вода змила в море весь бруд", - заявила фахівець Таймеру. На думку фахівців СЕС, купатися на пляжах міста можна буде не раніше, ніж наприкінці тижня.

Як повідомлялося, через небувалу зливу, що відбулася в Одесі ввечері 28 травня, деякі вулиці міста опинилися під водою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.