У Києві, під стінами Шевченківського райвідділу міліції відбулася акція протесту (відео)

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.06.2010 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10335

У Києві біля Шевченківського райвідділу міліції, де за нез’ясованих обставин помер студент Ігор Інділо, відбулася акція протесту проти свавілля правоохоронних органів.

В акції взяли участь понад 300 осіб - студенти, представники громадських організацій, які вирішили не брати з собою символіки, щоб "не піаритися на смерті студента".

Акція розпочалася о 10:00. Активісти час від часу скандують: "Убивць Ігоря - за грати!, Геть міліцейське свавілля!".

Учасники акції поклали квіти і траурні вінки біля входу в райуправління міліції.

Крім того, під стінами РВВС свою акцію проводять близько 30 членів ВО Свободи.

Представники організації вимагають відставки міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. На їх переконання, Могильов повинен нести персональну відповідальність за смерть студента.

Також пікетники тримають у руках плакати з написами: "Могильова - у відставку!", "Кров Ігоря - на руках Януковича і Могильова".

Представники Свободи також заявили, що вимагатимуть відставки прокурора Шевченківського району Києва Сергія Нечипоренка. Також активісти заявляють, що у випадку, якщо в двомісячний термін справу не буде розслідувано, то вони вимагатимуть відставки генерального прокурора Олександра Медведька.

1 червня о 10:00 подібні акції розпочнуться біля обласних управлінь міліції в містах Рівне, Івано-Франківськ, Кіровоград, Ужгород, Хмельницький, Донецьк, Житомир, Львів, Євпаторія, Тернопіль, Харків.

Як повідомлялося раніше, що в Києві у райвідділі міліції загинув студент. Як повідомляє ТСН, коментувати смерть хлопця у відділку правоохоронці відмовлялися. Телеканалу вдалося дізнатися, що тієї ночі у відділення чотири рази викликали швидку, але забрати студента медики відмовилися. У морзі заборонили батькам оглянути тіло.

Крім того, в ТСН телефонували студенти з гуртожитку, заявляючи, що міліція тисне на них з метою, щоб підлітки заявили, що нібито була бійка, і Ігор сідав у міліцейську машину вже побитий з проломленою головою. При цьому в повідомленні наголошується, що за цей час жоден з правоохоронних органів навіть офіційно не повідомив батькам про загибель їхнього сина.

У міліції зауважили, що студент загинув через те, що впав, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко доручив міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову розібратися з обставинами смерті в райуправлінні міліції.

Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, де загинув студент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.