Міліція стверджує, що загиблого студента ніхто не бив

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.06.2010 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10344

Начальник київської міліції Олексій Крикун заперечує, що правоохоронці тиснуть на свідків і родичів студента, який помер у Шевченківському РВВС.

Акція протесту перед будівлею Шевчеківського райвідділу

Про це він сказав у Верховній Раді, доповідаючи у цій справі.

"З боку міліції ніякого тиску на свідків і на рідних потерпілого нема... Всі пояснення, які давали учасники події з першого до сьогоднішнього дня, не відрізняються", - сказав Крикун.

Він також заявив, що у райвідділку разом зі студентом Ігорем Індилом був його товариш.

"При складанні протоколу був його одногрупник. Враховуючи те, що він (Індил) був у нетверезому стані, він упав на підлогу. Повторюю: сам один раз упав на підлогу. Дільничний інспектор і черговий викликали "Швидку допомогу". О 21:05 під'їхала "Швидка", яка привела студента у відповідний стан і надала медичну допомогу", - розповів Крикун.

При цьому, за його словами, на вимоги працівників міліції забрати студента до лікарні, бригада "Швидкої" відмовилася.

"Коли студент прийшов до свідомості, він почав погрожувати і ображати співробітників "Швидкої", - заявив Крикун.

Далі, за його словами, студента перевели до кімнати для затриманих, де разом з ним перебувало ще двоє затриманих.

"Приблизно о 4 ранку він ліг спати на лавочку. Десь о 4:40 ранку він впав з цієї лавочки і черговий почув, що щось там відбувається. Черговий знову викликав "Швидку". Приїхали ті ж лікарі, які приїжджали ввечері. Він ще був живий. Вони почали надавати допомогу але, на жаль, він помер. При цьому біля нього і на підлозі була рвотна маса", - заявив Крикун.

Він також зазначив, що керівництво Шевченківського райуправління було відсторонено від виконання обов'язків до кінця службового розслідування і розслідування у кримінальній справі.

"На сьогоднішній день проводиться також розслідування внутрішньої безпеки МВС. До цієї комісії включені правозахисники, журналісти", - сказав Крикун.

Начальник київської міліції також додав, що якщо у результаті розслідування виявиться, що міліціонери винні у смерті юнака, він не буде їх захищати, а вибачиться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.