Україна для людей. Замість зарплат і пенсій - продуктові картки?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.06.2010 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10350

Міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський заявляє, що уряд Януковича-Азарова не передбачив у держбюджеті-2010 кошти на підтримку соціально-незахищених категорій громадян і тому пропонує запровадити продуктові картки для незаможних.

Павловський назвав такі ініціативи діючого уряду цинічними, повідомляє прес-служба.

«В той час, коли злочинно-олігархічні клани займаються перерозподілом державної власності, уряд Азарова пропонує громадянам все більш і більш оригінальні ідеї – цього разу запропонували ввести продуктові картки для малозахищених. Це верх «оригінальності» і цинічності, оскільки останнього разу продуктові картки були під час війни, коли була блокада Ленінграду, а ще під час перебудови, коли вся країна цілодобово стояла в чергах з талонами на цукор», - сказав він.

На думку Павловського, якщо уряд Азарова дійсно бажає допомогти малозабезпеченим, то він має переглянути Державний бюджет на 2010 рік та передбачити виконання закону про державні соціальні стандарти, відповідно до якого допомога соціально-незахищеним верствам населення має розраховуватись з розміру прожиткового мінімуму, «а не з якогось віртуального рівня забезпеченості, і при цьому цей рівень менший на 50% прожиткового рівня».

«Краще адресно, цивілізовано, по-європейськи допомагати малозабезпеченим, але ця допомога повинна виплачуватись грошима, а не продуктовими картками, як минулого століття», - зазначив він.

Як відомо, міністр аграрної політики уряду Азарова Микола Присяжнюк заявив, що Міністерство аграрної політики ініціює введення соціальних продуктових карток для незахищених категорій громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.