У Харкові ситуація загострюється: дерева валять із людьми, мітинг придушують

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 2.06.2010 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10351

У середу, 2 червня, між 5 й 6 ранку “муніципальна охорона” пробила охорону парку імені Горького в Харкові.

Захисники парку прийшли під стіни Харківської облдержадміністрації

Як повідомляє екологічна група "Печеніги" з посиланням на очевидців, постраждали жінка похилого віку - підозра на інсульт, і хлопець-альпініст - на нього завалили дерево, у нього, ймовірно, ушкоджена рука.

Лісоруби почали пиляти дерево, яке було верхівками зв'язане з іншим, на якому сиділа людина. Присутні на місці співробітники міліції відмовилися зупиняти пиляння дерева, незважаючи на пряму загрозу життю людини, про що було повідомлено за телефоном довіри СБУ, говориться в повідомленні.

Спиляне дерево упало в крону дерева, на якому знаходилася людина. Також було спиляно дерево, у зв'язці з яким на дереві сиділа ще одна людина - мотузка, яка порвалася, ледь не збила людину з дерева, повідомляють активісти.

Станом на 9 ранку, захисники парку прийшли під стіни Харківської облдержадміністрації.

Як повідомляє харківський ресурс "Головне", у Дзержинському РВВС "піднятий по тривозі весь особовий склад - їм видана зброя, і озброєні правоохоронці прямують до будівлі Харківської облдержадміністрації, де проходить мирний мітинг на захист парку ім. Горького".

"Водночас міліція, яка знаходиться біля будівлі ХОДА, намагається хапати захисників парку і затаскувати їх у машини. Поки цьому вдається перешкоджати завдяки особистому втручанню депутата обласної ради Арсена Авакова", - говориться в повідомленні.

Раніше один із активістів відокремився від групи - а коли спробував знову приєднатися до захисників парку, до нього підійшов чоловік у цивільному і, представившися співробітником кримінального розшуку, зажадав пред'явити документи. Він усіляко утримував активіста і відпустив його лише після втручання депутата облради.

Пізніше, за словами кореспондента ресурсу, "правоохоронці грубо, з застосуванням фізичної сили хапають захисників парку і буквально впихають їх у машини". "Полковник міліції, який керує цим дійством, відмовився представитися журналістам, грубіянив їм і погрожував", - говориться в повідомленні.

За інформацією з офіційних джерел, затримано 4 захисників Парку Горького. Раніше повідомлялося про приблизно 10-ть затриманих. До захисників не пускають адвокатів, вимагаючи в них надання договору на захист клієнта, зазначають активісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.