Черговий “подвиг” київської міліції: голову донецької медіапрофспілки затримали... за тероризм

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 2.06.2010 13:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10355

В Києві на залізничному вокзалі затримали голову Незалежної медіапрофспілки у Донецьку Максима Абрамовського.

Ментівський бєспрєдєл в Києві продовжується

Про це повідомив його колега Тимофій Златкін.

За його словами, затримання відбулося в приміщенні станції метро "Вокзальна".

"Ми приїхали в Київ, при вході в метро затримали Максима Абрамовського. Він йшов за мною, йому руки скрутили двоє осіб в цивільному і запхали у відділення міліції. Ми зараз знаходимось тут. Це було десь о 10-30", - повідомив Златкін.

"Ми вже другу годину чекаємо під дверима міліції. Запитуємо про підстави для затримання, вони кажуть, що проводиться акція "Антитерор", - розповів він.
Златкін також додав, що Абрамовський встиг йому зателефонувати і повідомити, що його б'ють.

Керівник центру громадських зв'язків головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук повідомив, що підставою для затримання Максима Абрамовського став газовий пістолет, передає “Телекритика”.

"Він зараз перебуває на допиті у кімнаті міліції. Мені вже дзвонили журналісти і говорили про те, що його катують. Я цю інформацію спростовую", - зазначив він.

"У нього було знайдено газовий пістолет, і зараз з'ясовують, чи є в нього відповідні дозволи на його насіння. Є підозра, що це пістолет перероблений з газового на травматичний. Зараз розберуться і його відпустять", - сказав він.

Головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич уточнив, що газовий пістолет перероблений на інший засіб.

"Газовий пістолет, на який він має дозвіл, чи то він, чи йому переробили на інший засіб: у магазині є різні набої. Тепер цей пістолет буде вилучено і направлено на експертизу, а Абрамовського - відпустять до результатів експертизи. Якщо дійсно буде встановлено, що пістолет перероблений буде прийняте відповідне рішення», - повідомив Радкевич.

Він також розповів, що працівники охорони метрополітену постійно проводять рейди, їздять по потягах, проводять оперативно-розшукові засоби по виявленню злочинців та кишенькових крадіїв.

Водночас Златкін, відповідаючи на питання про пістолет, відповів: "на скільки я знаю, у нього є дозвіл. Бо він помічник депутата ВР і у нього є міжнародна прес-карта. Я колишній співробітник органів, у мене теж є дозвіл..." - розповів він.

Відповідаючи на закиди про те, що газовий пістолет перероблено на травматичний, Златкін відповів: "Газовий на травматичний переродити неможливо, бо якщо вставити не ті набої, пістолет розірветься в руках під час пострілу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.