Москаль написав Могильову про корупцію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.06.2010 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10356

Нардеп Геннадій Москаль вважає, що Тимчасова інструкція з видачі дозволів на травматичну зброю породжує тотальну корупцію.

Народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Москаль повідомив міністру внутрішніх справ України Анатолію Могильову про тотальну корупцію навколо видачі дозволів на придбання спецзасобів для стрільби гумовими кулями, і з метою її припинення попросив скасувати Тимчасову інструкцію №379 ДСК до прийняття Закону України «Про обіг зброї невійськового призначення», повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

Москаль, зокрема, вказав у своєму листі: «Видача дозволів на покупку спецзасобів для стрільби гумовими кулями є найкорумпованішою ланкою в МВС України, де задіяні працівники дозвільної системи, які у змові з комерційними структурами, що займаються реалізацією зброї з метою отримання надприбутки, створюють фіктивні друковані та інші засоби масової інформації, (працівники котрих мають право на одержання цієї зброї для самозахисту – ред. НС).

80% громадських формувань по охороні громадського порядку і державного кордону України (котрі теж мають право на володіння цією зброєю для самозахисту при охороні громадського порядку – ред. НС) є фіктивними, ніхто з учасників цих формувань ніколи не брав участі в охороні громадського порядку, а посвідчення учасника використовуються виключно для отримання спецзасобу для стрільби гумовими кулями».

«Тимчасова інструкція №379 ДСК, яка дає право органам внутрішніх справ видавати дозволи на придбання і зберігання спецзасобів для стрільби гумовими кулями є незаконною і підлягає негайному скасуванню… Адже відповідно до положень Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» надається право тільки на носіння балончиків з газом сльозоточивої або дратівливої дії», - нагадав у листі Москаль.

Москаль також довів до відома Могильова, що «у багатьох випадках близькі родичі працівників дозвільної системи є співзасновниками приватних підприємств, киї реалізують зброю, а також засновниками або співвласниками «фіктивних» ЗМІ. Непоодинокі випадки, коли власники підприємств, що займаються торгівлею зброї, є одночасно керівниками громадських формувань по охороні громадського порядку і приймають бажаючих купити зброю прямо в приміщенні магазину для її продажу».

У листі до міністра Москаль нагадав про зростаючу тенденцію використання згаданої зброї у протиправних цілях: для скоєння пограбувань, з хуліганською метою, та серед осіб у стані алкогольного сп’яніння, котрі «безпричинно відкривають стрільбу по громадянам, і що особливо небезпечно – по дітях».

«Якщо Вами це (скасування Тимчасової інструкції №379 ДСК) не буде зроблено, то вся відповідальність за поранених, загиблих і скалічених та інші тяжкі наслідки з використанням спецзасобів для стрільби гумовими кулями ляже на Міністерство внутрішніх справ України», - резюмував народний депутат України Геннадій Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.