Агітки і життя. Уряд погашатиме ПДВ-облігації впродовж 5 років

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 2.06.2010 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10358

Уряд гаситиме ПДВ-облігації протягом 5 років рівними частинами щороку.

Про це під час брифінгу після завершення засідання Кабінету міністрів повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Передбачається, що папери будут випущені на 5 років. Кожен рік 1/5 частину ми будемо гасити повністю. Тому дохідність 5,5%. Всі хотіли би отримати 15-20%. Сьогодні у нас немає можливості дати таку ціну", - пояснив Тігіпко.

Він також заявив, що не прогнозує великих дисконтів на вторинному ринку ПДВ-облігацій, і закликав підприємців, яким борги з ПДВ будуть відшкодовані облігаціями, не поспішати продавати їх на ринку. "В 2004 р. (коли борги з ПДВ держава відшкодовувала облігаціями внутрішньої позики) дисконт уже через 2 місяці був усього 12%", - нагадав Тігіпко.

Від “Аратти”: можемо нагадати, що Віктор Янукович і його команда неодноразово, під час вибочої кампанії, публічно заявляли, що вирішать проблему повернення ПДВ за декілька місяців.

Як бачимо - обіцяні декілька місяців вже виросли у п'ять років. Отже, фактично підприємства-експортери залишаються й надалі без левової чакстини обігових коштів. Відтак, у нас запитання до Президента Януковича, як до досвідченого господарника: як можна нарощувати виробництво, а відтак рушити до модернової держави, якщо рушії позбавлені коштів, чесно ними зароблених?

Можемо нагадати, що Янукович і його команда, під час виборів, переконували нас, що подолають корупцію. Проте, реальні справи вказують на протилежне. Зокрема, очевидно, що саме чиновники визначатимуть, як і кому погашати облігації. А далі все стає зрозумілим без пояснень. Ми подібне вже проходили у 90-х, коли дехто з вельмишановних нині громадян заробив на повітрі (тобто на векселях) перші десятки мільйонів.

То ж яку державу будуємо панове і чи будуємо її взагалі?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.