Тігіпко вважає, що ніхто не може обмежити тарифні апетити КМДА

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.06.2010 16:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10359

Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко у своєму коментарі щодо підвищення комунальних тарифів у Києві заявив, що ніхто не може заборонити міській владі підвищувати тарифи.

"Сьогодні тарифи - це прерогатива місцевої влади, і те, що відбувається в сфері тарифної політики, це їх повноваження. Якщо київська міська влада прийняла таке рішення, це їм не заборонено законом", - сказав Тігіпко.

При цьому віце-прем'єр-міністр України повідомив, що зараз розробляється законопроект, який передбачає створення єдиного органу, який контролює монополії на ринку комунальних послуг.

За його словами, механізм буде схожим на НКРЕ.

"Щось схоже ми зможемо зробити щодо комунальних послуг. Якщо ми це зробимо, тоді буде достатньо жорсткий контроль на центральному рівні над послугами і над цінами, які формуються на місцевому рівні", - пояснив він.

Нагадаємо, Київська міськдержадміністрація розглядає підвищення з 1 липня тарифів на комунальні послуги з гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення на 34% і 41% відповідно. Влада пояснила необхідність підвищення тарифів великою заборгованістю міста перед Київенерго з різниці у тарифах.

Тим часом, міністр ЖКГ Олександр Попов запевнив, що рішення КМДА про підвищення з 1 липня тарифів на гарячу воду і опалення для населення не остаточне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.