Заукраїнці вважають, що новий закон про реферндум - інструмент узурпації влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.06.2010 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10371

Законопроект Партії регіонів про всеукраїнський референдум спрямований на узурпацію влади і руйнування всього українського.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер партії „За Україну!” В’ячеслав Кириленко.

Він зауважив, що керівники різних держав саме з допомогою референдумів садили опозиціонерів і зосереджували в своїх руках диктаторські повноваження. „Президент Лукашенко саме у такий спосіб по суті знищив білоруську мову як державну, змінив колір національного прапора із біло-червоного на червоний і ще багато речей провів, "спираючись" на білоруський народ. А тим часом не забував садити білоруську опозицію, і, пересадивши всіх, провів ще декілька референдумів і, спершись на "волю народу", забезпечив собі владні повноваження”.

„Саме на такий процес скерований законопроект Партії регіонів, - зазначив Кириленко, - Він дозволяє навіть нову Конституцію ухвалити на референдумі, нібито від імені народу. Він дозволяє на референдумі прийняти будь-який закон, який здебільшого 95% людей – як і Конституцію – читати не будуть”.

„Тому я виступаю поки не пізно, щоби сказати українському народу, що його хочуть саме зараз і саме цим ввести в оману і зробити його просто знаряддям у чиїхось іграх, скерованих на повну узурпацію влади”, - заявив лідер партії "За Україну!".

„А депутатам я хочу сказати, що навіть ті, що в правлячій коаліції, зараз хоч щось вирішують. А потім, коли всі закони будуть прийматися на референдумі, всі, хто будуть присутні в цій залі, перетворяться на звичайних кнопкодавів, бо законодавчу функцію у Верховної Ради України буде відібрано”, - підсумував Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.