Розгляд справи за поданням нардепів Гримчака і Парубія пересли

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.06.2010 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10374

Печерський районний суд Києва відклав до 10 червня розгляд скарги депутата Верховної Ради Юрія Гримчака на постанову слідчого про порушення проти нього кримінальної справи у зв’язку з подіями в парламенті 27 квітня.

Перед початком судового засідання депутат Верховної Ради Геннадій Москаль, який виступає захисником Гримчака у суді, заявив, що не сподівається на об’єктивність розгляду цієї скарги Печерським районним судом. «Тільки далекі від правосуддя люди не розуміють, що Печерський суд є філіалом Адміністрації Президента. Тому як там, на Банковій, скажуть, так тут, в суді, і вирішать», — сказав Москаль, повідомляє прес-служба.

Під час судового засідання скаржники і адвокати наполягали на тому, щоб голова суду Інна Отрош, яка розглядає цю скаргу, взяла самовідвід. Депутати зазначили, що у 2009 році, коли у Верховній Раді розглядалось питання про призначення Отрош суддею Печерського суду, «Народна самооборона» не підтримала її кандидатуру, тому «самооборонці» вважають, що вона не може об’єктивно і неупереджено розглянути скаргу депутата. Але суддя не погодилась і відмовилась від розгляду справи.

В той же час депутати заявили, що просили Верховний Суд розглянути питання про перенесення розгляду скарги із Печерського суду в будь-який інший. «Зараз ми звернулись до Верховного Суду, щоб той передав скаргу в будь-який інший суд Києва, чи суд у Херсонській чи Чернігівській області, але тільки не в Печерський суд», — заявив Москаль. У зв’язку з цим зверненням суддя вирішила зробити перерву в розгляді скарги до 10 червня.

Геннадій Москаль зазначив, що депутати будуть і далі добиватись, аби відсторонити суддю Отрош від розгляду скарги. «Ми будемо звертатись до Апеляційного суду Києва, щоб він відвів її від ведення даної справи. Ми користуємося своїм конституційним правом, яке говорить, що кожен громадянин України може захищати себе всіма методами, дозволеними законами України. Ми ще маємо декілька сюрпризів для Печерського районного суду. Нам спішити нема куди — строк повноважень у нас до 2012 року. Знаєте, як лікар каже? Найкращі ліки — то є час», — сказав «самооборонець».

Гримчак, в свою чергу, додав, що кримінальна справа проти нього була порушена без проведення дослідчої перевірки в повному обсязі. «Тобто, один чи два рази мене запрошувати перед 1 і 9 травня як свідка. Після 9 травня всі спроби зв’язатись зі слідчим управлінням ні до чого не привели, і ми так і не змогли зустрітися зі слідчим. Перший раз я його побачив, коли йшов забирати постанову про порушення кримінальної справи», — сказав депутат.

Гримчак вважає, що розслідування кримінальної справи проти нього ведеться упереджено. «На сьогодні слідством опитані тільки ті люди, яких можна вважати зацікавленими особами — це представники Партії регіонів. Жоден представник інших політичних сил не давав своїх показів відносно мене. Навіть не були опитані ті люди, які стояли поруч зі мною у залі 27 квітня», — зазначив «самооборонець».

Він також додав, що направив до Генеральної прокуратури звернення про те, що сам був побитий 27 квітня депутатами від Партії регіонів, але до цього часу реакції на цю заяву немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.