Розбещення в Ізраїлі не злочин

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.09.2006 19:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1038

Як стало відомо, прокуратура вирішила не висувати обвинувачення проти 27-літньої студентки кафедри психології, яка вступила в інтимний зв’язок з 14-літнім підлітком, госпіталізованим у лікарні, де вона працювала

Справу було заведено рік тому, коли поліція затримала жінку. Адвокат Дрор Макрін, який представляв інтереси студентки, уже тоді сказав, що суд не відбудеться. В ізраїльських законах зазначено, що чоловікам заборонено вступати в інтимний зв’язок з підлітками, але не навпаки.

Макрін заявив в ефірі радіостанції “Коль Ізраель”, що в інциденті немає нічого згубного, і призвав не змінювати закон.

З його підходом не погодилася депутат Кнесету Оріт Нокед (“Авода”), яка заявила, що підліток 14 років ще недостатньо дорослий із психічної точки зору для сексуальних зносин з 27-літньою жінкою, і призвала внести в закони необхідні зміни.

Слід зазначити, що відносини між підлітком і дорослою жінкою, які не є, як з’ясувалося, протизаконними в Ізраїлі, у США можуть каратися досить строго. Напередодні суд присяжних у штаті Арканзас засудив 38-літню вчительку Діну Бобо до позбавлення волі на термін 12 років за інтимні відносини з 14-літнім учнем.

Від “Аратти”: В Україні за вступ у статевий зв'язок із дитиною або підлітком, наступає кримінальна відповідальність за статею "Розбещення неповнолітнього", яка перебачає максимальну санкцію ув'язнення до 10 років. При чому, абсолютно не має значення стать дорослого, який звабив дитину. При визначеності міри відповідальності абсолютно не має значення ні віросповідання, ні інші причини.

Одначе дивна країна - Ізраїль. Не менш дивна мораль й право в його мешканців. Невже за одну й ту ж дію дорослого відносно дитини може наступати, чи не наступати відповідальність? Кажуть, що правова система цієї країни побудована у відповідності до їхніх релігійних принципів. Тільки абсолютно, як на нас, не зрозуміло, що ж то за така релігія, яка доволяє дорослим жінкам розбещення дітей?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.