Яценюк не знайшов жодної обіцянки, яку б влада виконала

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.06.2010 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10381

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк переконаний, що за сто днів своєї діяльності влада не виконала жодної своєї обіцянки і взяла курс на подальший розкол суспільства.

Про це він заявив сьогодні на засіданні Уряду Змін «100 днів в опозиції», повідомила прес-служба.

Насамперед, підкреслив Яценюк, це стосується соціальних стандартів. «Мінімальну зарплату обіцяли 1750 гривень, маємо вдвічі менше. Так само із мінімальною пенсією – обіцяли 1200, маємо 734 гривні», - наголосив він.

Крім того, підкреслив політик, влада поглибила політичне розкольництво в країні. «Нам нав’язують необ’єктивну українську історію під редакцією Партії регіонів», - зазначив він.

За його словами, взято курс на «головну церкву в країні», відбувається героїзація Сталіна, ведеться боротьба з українською мовою і українською літературою.

«Відбувається згортання демократичних процесів всупереч Конституції», - наголосив Яценюк. Серед іншого він відзначив формування коаліції «мертвих душ» у парламенті, скасування місцевих виборів, продовження перебування на території нашої держави іноземної військової бази і наступ на журналістів та свободу слова та зібрань.

«Влада живе сьогодні на широку ногу, а народ - на босу», - сказав лідер «Фронту Змін».
За словами політика, витрати на держапарат зросли на чверть порівняно з минулим роком. «Всупереч указу президента Партія регіонів відмовилася зменшити видатки на владу на двадцять відсотків», - підкресли він. Тож, наголосив політик, один народний депутат обходиться країні в 560 тисяч гривень, а здоров’я депутата прирівняне за законом про держбюджет до здоров’я 110 військовослужбовців.

«Україна втратила переговорні позиції щодо гарантій безпеки і замість належного фінансування своєї армії приєднується до неіснуючої європейської системи безпеки, тим самим перетворюючись на сіру буферну зону між НАТО і Росією», - зазначив Яценюк.

За словами політика, на реформування армії цьогоріч не виділено жодної копійки. «Отже, про жодний перехід до контрактної армії з 2011 року, який передбачено програмою Януковича «Україна для людей» і мови не може бути», - наголосив він.

Також лідер «Фронту Змін» зазначив, що відбувається посилення податкового пресингу на малий і середній бізнес замість обіцяних податкових канікул на п’ять років. Замість боротьби корупцією відбувається її імітація у формі створення чергових консультативних органів.

«Програма реформ Януковича – це «Український прорив-2», - наголосив Яценюк. За його словами, це великі аналітичні матеріали без конкретного плану дій.

Політик нагадав, що свого часу публічно запропонував такий план дій у відкритому листі до Януковича, який складається з 12 пунктів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.