В УДО вважають, що загроза життю Януковича є завжди. Під підозрою - кожен виборець

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.06.2010 11:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10394

Управління державної охорони України сьогодні працює в нормальному режимі, але потенційна загроза життю Президента існує завжди.

Про це в інтерв`ю журналістам повідомив начальник Управління державної охорони Ігор Калінін.

За його словами, Управління державної охорони не міняло своїх підходів до охорони Президента України після вступ на цей пост Віктора Януковича.

«Ми як охороняли Президента, так і охороняємо», - наголосив Калінін.

Відповідаючи на питання, чи існує сьогодні реальна загроза для безпеки глави держави, Калінін наголосив, що загроза для життя вищих посадовців існує завжди. Він відзначив, що така загроза може в теорії виходити від будь-якого громадянина України.

«У нас багатомільйонна країна, і для всіх Президент не може бути добрим. Наприклад, існує категорія хворих психічно осіб. І що вони виношують у себе в голові - незрозуміло», - відзначив Калінін, додавши, що тому й існує потенційна загроза життю Президента.

«І Віктор Федорович це знає, і треба віддати йому належне, він, як об’єкт охорони, ставиться з розумінням», - відзначив начальник УДО.

За словами Калініна, він здивований, чому з методів охорони Януковича «журналісти зробили таку фішку».

Як повідомлялося раніше, 4 червня на прес-конференції Янукович стверджував, що є об`єктивні факти, які змушують державну охорону вживати щодо нього безпрецедентних заходів безпеки.

«Я вам скажу, що особисто я нічого не боюся», - сказав Янукович.

Він наголосив, що завжди йшов до людей, завжди був відкритим.

«Але оскільки мені повідомляють органи державної охорони ті погрози, які сьогодні існують, вони зобов`язані на них реагувати, і я не можу їх підміняти. Мені це неприємно... Особисто... Це відчувати, чути тощо, але така ситуація існує», - сказав Президент.

За його словами, існують задокументовані серйозні факти, є застереження, на які охорона зобов`язана реагувати.

Від “Аратти”: можемо повідомити панові Калініну, що ні ми, ні наші колеги й гадки не мали робити якісь фішки з методів його роботи. Просто, за останні п'ять років ми вже звикли, що першу особу Держави мають право вітати, як його прихильники, так і опоненти. Бо всі вони є виборцями і чинна Конституція гарантує їм таке право.

Нині ж конституційне право, із якогось дива, стосується виключно масовок, організованих Партією регіонів. Інших же громадян, як слід розуміти начальника УДО, без будь-яких на те правових підстав, гамузом записали у категорію "хворих психічно осіб", як сказав сам пан Калінін.

Цікаво й інше. Чому, наприклад, під час президентства Віктора Ющенка, та ж сама УДО не вважала протестувальників у місцях, де мав з'явитися Президент потенційною загрозою? Що ж змінілося з цього часу?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.