Нардеп Сенченко повідомив про нові факти політичних репресій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.06.2010 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10404

Влада Януковича репресує людей, які мають відношення до лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Про це сьогодні на прес-конференції на тему «Політичні репресії та тортури в Україні» заявив член фракції БЮТ Андрій Сенченко.

Зокрема, він повідомив про репресії, які застосовує влада за допомогою правоохоронних органів до директора Євпаторійського морського торгівельного порту Олександра Котельникова, який на виборах був довіреною особою кандидата у Президенти Юлії Тимошенко.

«Ще 22 квітня проти Котельникова відкрили без будь-яких пояснень кримінальну справу, а потім взяли під арешт. Місяць людина провела у СІЗО. Після серцевого нападу його поклали до лікарні, але міліція продовжує знущатися над 63-літнім хворим чоловіком», - сказав Сенченко.

За його словами, у лікарні Котельников перебуває «цілодобово у наручниках», а у його палаті постійно перебуває три працівники міліції.

«Ці міліціонери цілодобово не вимикають світло, принесли з собою ноутбук і голосно дивляться бойовики, перетворили палату в міліцейську їдальню – скрізь валяються недоїдки», - повідомив БЮТівець, додавши, що начальник відділку міліції особисто розглядає кожен дозвіл на ліки і дає вказівки давати їх хворому Котельникову чи ні.

Сенченко також зазначив, що працівники міліції не дозволяють рідним Котельникова передавати йому їжу.

«Рідні приносять передачі і вказують перелік цих речей у заяві. Всі продукти звідти викреслюються, залишається лише вода», - сказав він, продемонструвавши список, де були викреслені продукти харчування.

Народний депутат назвав такі дії правоохоронців незаконними, оскільки була порушена низка законів України, зокрема, Закон про міліцію.

За словами БЮТівця, приклад Котельникова є яскравим доказом політичних репресій і розправ, які чинить влада над опонентами.

Сенченко повідомив, що він разом із юристами надіслав з цього приводу численні запити в правоохоронні органи та прокуратуру.

«Крім того, ми звернулися з листом до Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової та до міжнародних правозахисних організацій, адже мова йде про кричуще порушення прав людини», - зазначив нардеп.

Сенченко також повідомив, що одразу після арешту Котельникова влада поставила свого виконуючого обов’язки директора Євпаторійського морського торгівельного порту.

«Здогадайтесь, з якою пропискою. Правильно з Макіївки», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.