Колесніков заявив, що з нового року українці їздитимуть у Європу без віз

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.06.2010 18:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10405

З 1 січня 2012 року, можливо, буде запроваджено безвізовий режим між Україною та країнами Європейського союзу, заявив у Харкові віце-прем’єр міністр України Борис Колесніков.

"Переговори просуваються, і якщо ніщо не перешкодить, з 1 січня 2012 року можливий безвізовий режим для українців. Це дуже важливо для авіаперевізників. Але ця проблема більше політична, і все залежить від переговорів Україна - ЄС", - сказав Колесніков.

У Міжнародному аерофорумі, який сьогодні розпочав роботу в новому терміналі харківського аеропорту, беруть участь компанії з 35-ти країн.

Захід об'єднує перший в СНД форум, присвячений розвитку авіамаршрутів, а також спеціалізовану виставку обладнання, послуг, систем і технологій для аеропортів.

Між тим, європейські політики публічно жодного разу не підтвердили таких намірів. Натомість, європейці неодноразово заявляли про те, що українська сторона має виконати різноманітні умови.

Принаймні, жоден із політиків ЄС поки що не назвав навіть орієнтовної дати скасування візового режиму для украінців, що прямують до європейських країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.