Політичні репресії. Журналісти стали на захист 5-го каналу

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 8.06.2010 10:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10407

Президент Віктор Янукович йшов на вибори з гаслом про відділення бізнесу від влади та боротьбу із корупцією. Втім, для його чиновників, вочевидь, посада у владі - це лише знаряддя для зміцнення власних статків. Журналісти 5-го каналу публічно звертаються про захист до гаранта їхніх конституційних прав.

"5 каналу" загрожує знищення. Редакційна рада "5 каналу" звернулася з відкритим листом до Президента Віктора Януковича з проханням захистити журналістів у ситуації, що склалася довкола судового процесу, в який виявився втягнутий канал. На думку колективу каналу, на процес проти "5 каналу" впливає чільник СБУ, член Вищої ради юстиції та відомий бізнесмен Валерій Хорошковський, якого вважають близьким до групи телеканалу "Інтер". У "5 каналу" намагаються відібрати частоти на мовлення.

Президенту України
Януковичу
Віктору Федоровичу


Відкритий лист.

Пане Президенте!

На вимогу зборів півтисячного колективу «5 каналу» ми, представники редакційної ради, змушені звернутися до Вас з відкритим листом, як до гаранта Конституції, через занепокоєння можливістю знищення Першого інформаційного каналу. У зв’язку із безпрецедентною ситуацією, яка склалася довкола судового процесу, учасником якого вимушено опинився наш канал, ми потребуємо Вашого особистого захисту. У цій ситуації просимо Вас про зустріч з журналістами «5 каналу» для озвучення нашої позиції. Оскільки за Вашою спиною відбуваються спроби чинного голови СБУ, члена Вищої ради юстиції та відомого бізнесмена Валерія Хорошковського, якого пов‘язують з телеканалами групи «Інтер», знищити «5 канал» через можливе скасування судом рішення конкурсу на виділення частот Національною Радою з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2010 р., з подальшою втратою ліцензій. Внаслідок переслідування власних інтересів державним чиновником 500 (!) працівників «5 каналу» опиняться під загрозою втрати роботи, а Україна в черговий раз підтвердить статус країни, в якій згортаються свободи. На нашу думку зараз тільки Ви можете допомогти пану Хорошковському розмежувати власні бізнесові інтереси та інтереси державницькі.

Ми не хочемо, щоб наші дії були розцінені, як тиск на правосуддя, тому іншого шляху, як звернутися до Вас з відкритим листом просто не бачимо. Адже у своїй діяльності журналісти 5-го насамперед дотримувалися об‘єктивності, прозорості та неупередженості. Можливо Вам, декларуючи стандарти європейської демократії, вдасться роз’яснити певним державним чиновникам як на практиці дотримуватися стандартів свободи слова та рівності можливостей.

За дорученням колективу редакційна рада «5 каналу»:

Адамчук І.

Кужеєв П.

Мжельський В.

Міллєр Л.

Сніцарчук О.

Стебницький П.

Цеголко С.

Чайка Р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.