Загадкове викрадення студентки. Міліція обіцяє поінформувати про розслідування

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.06.2010 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10413

Минулої п’ятниці, 4 червня, на вулиці Герцена в Шевченківському районі Києва навпроти будинку № 31 правоохоронці знайшли покинутий білий мікроавтобус Opel Vivaro.

Викрадена Ірина Лазаренко

За всіма зовнішніми ознаками це саме той автобус, на якому відвезли студентку КІМВ Ірину Лазаренко, пише "Газета по-киевски".

Власник автомобіля, який проживає в Київській області, розповів, що продав машину за дорученням за 9000 євро ще 25 квітня двом чоловікам. Під час огляду машини оперативники виявили, що усередині салон ретельно вичищений, стерті всі відбитки пальців. Тим часом, криміналісти знайшли в машині кілька волосинок, які можуть належати Ірині. Волосся відправлено на експертизу.

Згідно з описом, представленому попереднім власником мікроавтобуса, був складений фоторобот одного з чоловіків, що купили авто.

Крім цього, в салоні були розкидані безліч сім-карт з різними номерами. У міліції не виключають, що картами користувалися злочинці. На даний момент міліція ретельно перевіряє, кому і коли телефонували з цих номерів.

Як пише видання, до того, як вдалося знайти машину, на початку вулиці Щусєва перехожа знайшла iPhone Ірини Лазаренко (у ньому були фотографії викраденої та номери мобільних близьких і друзів).

МВС оприлюднило подробиці викрадення студентки КІМВ Офіційно київська міліція не повідомляє версії викрадення Ірини Лазаренко. Днями начальник ДЗГ МВС Дмитро Андрєєв сказав, що цей злочин поставлено на контроль у міністра Могильова. До розшуку крім співробітників МВС Шевченківського району підключилися також фахівці ГУБОЗ України. Андрєєв зазначив, що міліція серйозно просунулася у справі студентки і в середу, 9 червня, МВС зробить офіційну заяву, але не конкретизував, чого вдалося домогтися в розслідуванні викрадення Ірини Лазаренко.

Нагадаємо, столична міліція веде пошуки 22-річної студентки Київського інституту міжнародних відносин Ірини Лазаренко, яку 28 травня викрали невідомі біля будівлі інституту. Батько дівчини, співробітник Мінвуглепрому Сергій Лазаренко каже, що нічого не знає про причини викрадення дочки. За даними міліції, ключовою версією цього злочину зараз вважається викрадення з метою викупу, але станом на вечір вівторка викрадачі, за даними оперативників, жодних вимог не висували. Розглядається також версія особистих конфліктів.

Як повідомлялося раніше, 28 травня, в Києві на вулиці Мельникова невідомі викрали 22-річну студентку п'ятого курсу Інституту міжнародних відносин (КІМВ) Ірину Лазаренко. На сайті КІМО розміщена інформація про зникнення Ірини. За достовірну інформацію про її місцезнаходження обіцяно винагороду. За фактом викрадення студентки Ірини Лазаренко порушено кримінальну справу і заведено розшукову справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.