Тимошенко звернеться у ПАРЕ і моніторинговий комітет з приводу порушення прав і свобод в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.06.2010 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10422

Парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів утисків свободи слова в Україні.

Про це завила сьогодні Юлія Тимошенко на брифінгу.

"Ми звернемося до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і будемо вимагати, щоб невідкладно було проведено засідання і щоб були надані оцінки того, що відбувається сьогодні з позбавленням частот 5 каналу та TBi", - заявила Тимошенко, додавши, що проект Постанови про створення ТСК має бути розглянуто найближчої пленарної середи.

Крім того, Юлія Тимошенко заявила про намір БЮТ звернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи та Моніторингового комітету ПАРЄ у зв’язку з позбавленням частот для мовлення 5 каналу та телеканалу TBi. "Ми передамо комплексно всі ці матеріали в Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи, де також, я переконана, є всі підстави розглянути такі рішення і такі вчинки", - додала вона.

Тимошенко високо оцінила той факт, "що 5 канал точно давав пряму трансляцію всіх опозиційних заходів, мав мужність давати завжди некориговану і не підправлену під чиїсь бажання думку обох сторін". "Я ціную те, що канал ТВі робить такі програми, які дають можливість найсильнішим журналістам і політикам все ж таки висловлювати свою думку", - додала вона.

"Я думаю, що вони перші поплатилися за те, що вони ще мають мужність мати свободу слова", - заявила Тимошенко.

"Саме тому хотілося б сьогодні висловитися на підтримку цих двох каналів і сказати про те, що ці події відбулися – відбулися дві події – це боротьба зі свободою слова і боротьба з незалежним правосуддям", - резюмувала Тимошенко.

"Єдине, що ми не маємо права сьогодні робити, - це пропустити і дати можливість завершити сценарії, особливо враховуючи, що на наступному сесійному тижні вони планують довести до логічного завершення прийняття відповідного Закону про остаточне знищення системи правосуддя в Україні. Я прошу вас: не мовчіть", - сказала Тимошенко, звертаючись до журналістів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.