Регіонал пояснив, чому Янукович не забирає звання Героя у Бандери і Шухевича

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.06.2010 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10430

Нардеп-регіонал Володимир Олійник заявив, що президент наразі шукає виважене рішення, щоб не образити почуття ні однієї частини України.

Депутат Верховної ради від Партії регіонів Олійник пояснив, чому Віктор Янукович, незважаючи на свої обіцянки в Москві, так і не вирішив до 9 травня питання навколо указів Віктора Ющенка відносно героїзації Степана Бандери і Романа Шухевича.

"На мій погляд, все-таки Президент демонструє політику не однієї частини України, яка підтримала його, у тому числі ця частина України не так сприймає Шухевича і Бандеру як інша. А Президент прагне стати Президентом усієї України. І прагне знайти більш виважене рішення. Можливо, менш поспішне, щоб не створити додаткову напругу", - заявив Олійник.

Після цього депутат відмітив, що не розділяє пропозиції оголошувати Шухевича і Бандеру колабораціоністами в підручниках історії. Замість цього він запропонував проводити "просвітницькі роботи" і "шукати консолідовану позицію".

"Я б таких речей не робив. Я б став шукати консолідовану позицію. У кожного свої герої. Наприклад, я ще раз підтверджую, що для центральної України, для того села, де я народився, Бандера - не позитивний герой. Таке сприйняття. Треба певні просвітницькі, як то кажуть, роботи. Треба шукати певне об'єктивне розуміння історії. І не треба додатково призводити до напруги ситуації", - сказав Олійник.

Днями ще один депутат від ПР - Володимир Зубанов призвав шукати примирення з ветеранами ОУН-УПА.

В той же час, міністр освіти Дмитро Табачник розповів про концепцію нового підручника з історії для середніх шкіл. На його думку, лідери ОУН-УПА Степан Бандера і Роман Шухевич повинні бути визнані вбивцями та колабораціоністами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.