Влада Севастополя вимагає «вичистити» український флот від «націоналістичної пропаганди»

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 9.06.2010 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10432

Севастопольська міськдержадміністрація вимагає від Міноборони звільнити начальника телерадіокомпанії ВМС України “Бриз” Мирослава Мамчака.

Мирослав Мамчак

Як повідомляє Громадський комітет "Український Севастополь", нова севастопольська влада закидає військовим журналістам "пропаганду українського націоналізму" і "розпалювання ворожнечі до братнього російського народу".

За даними комітету, наприкінці квітня глава Севастопольської держадміністрації Валерій Саратов направив міністру оборони Михайлу Єжелю лист із критикою редакційної політики "Бризу" і з вимогою звільнити його керівника, передає Радіо "Свобода".
На думку координатора "Українського Севастополя" Миколи Владзимирського, причина в тому, що в ефірі цієї ТРК звучали різні, в тому числі й критичні, думки, щодо взаємин з росіянами - зокрема, харківських угод, а також дій російських військових у Севастополі, які "часто порушували" попередні угоди і чинне законодавство України.

Коментар Саратова почути не вдалося. Керівник відділу у справах преси та інформації Севастопольської держадміністрації Олександр Скворцов теж уникнув відповіді. "Я боюся, що ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію", - сказав він.

Разом із тим, джерела Радіо "Свобода" в Севастопольській міськдержадміністрації неофіційно підтверджують, що такий лист за підписом її голови був відправлений до Міноборони України.

Більше того, джерела стверджують, що до Києва пішла телеграма Саратова з вимогою звільнення ще й директора Севастопольської державної регіональної телерадіокомпанії Олександра Скрипниченка.

У свою чергу, лідер "Російського блоку", депутат Геннадій Басов, який входить до більшості Севастопольської міськради, заявив, що разом із однопартійцями давно вимагав звільнення Мамчака.

"Мамчака необхідно звільнити. Чим швидше, тим краще. Тому що за державні гроші телерадіокомпанія "Бриз" не може бути рупором українського націоналізму. Треба обирати: або це телебачення українських ВМС, або це рупор певної політичної пропаганди", - сказав Басов.

Коментарю з Міноборони України ще немає. Сам Мамчак від коментарів відмовляється "з етичних міркувань".

ТРК "Бриз" була заснована майже одночасно з ВМС України у 1992 році, від початку її очолював Мамчак. Кілька років тому він пішов з військової служби, але продовжив керувати "Бризом".
ТРК "Бриз" - єдиний в регіоні переважно україномовний інформаційний ресурс. Його журналісти відстоювали інтереси українського флоту, євроатлантичної інтеграції і цілісності України, зазначає Радіо "Свобода".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.