Старшому братові - найкраще. Москва поклала око на українські верфі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.06.2010 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10442

На базі Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, м. Миколаїв) планується створити спільне підприємство (СП), до якого увійдуть сам ЧСЗ, російське ВАТ “Об`єднана суднобудівна корпорація” (ОСК) і кілька українських підприємств.

Важкий крейсер з авіаційним озброєнням “Варяг” - продукція Чономорського суднобудівного заводу

Про це повідомила прес-служба ОСК.

За даними ОСК, 50% акцій ЧСЗ будуть внесені до статутного капіталу СП. Які активи решти засновників будуть внесені в СП, поки не визначено. Модель СП буде розроблена протягом 2010 року. Нині розробляється програма завантаження майбутнього СП, зазначили в прес-службі. Воно виконуватиме як українські, так і російські замовлення.

Як заявив президент ОСК Роман Троценко на зустрічі з прем`єр-міністром РФ Володимиром Путіним, розглядається питання інтеграції в ОСК двох великих українських підприємств - "Зоря-Машпроект" і феодосійського заводу "Море". "Обидві компанії - державні підприємства України, які нині мають проблеми із завантаженням, і при інтеграції їх до ОСК ми могли б вирішити питання", - сказав голова корпорації.

Учора Президент Росії Дмітрій Медвєдєв підписал указ, який передає Об`єднаній суднобудівній корпорації ряд підприємств і дає їй право займатися зовнішньоторговельними операціями і лізингом.

"Об`єднана суднобудівна корпорація - один з найпотужніших учасників процесу розвитку суднобудування в країні, проте ряд рішень, які передбачалося здійснити щодо корпорації, не були виконані, - сказав він на робочій зустрічі з Троценко. - Тому я підписав указ про розвиток ВАТ "Об`єднаної суднобудівної корпорації", за яким відповідна частка участі, акції, інше майно передається вам, щоб ви могли ним управляти, працювати з ним, сподіваюся, що це оптимізує господарські процеси і створить можливості для виконання цілей самої корпорації".

Троценко подякував за підписання указу, який, за його словами, "завершує процес формування корпорації".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.