Єврокомісія запропонувала Україні «запитальник» щодо безвізового режиму

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.06.2010 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10446

У Брюсселі відбулося засідання Трійки Україна-ЄС з питань свобод, безпеки та юстиції. Сторони обговорили питання імплементації угоди про спрощення візового режиму, реформування судової системи, боротьбу з корупцією.

Плутанина з питанням щодо надання Україні Плану дій безвізового режиму виникла після заяви української сторони, згідно з якою цей документ у готовому вигляді Київ мав отримати 3 червня на засіданні Ради ЄС з питань юстиції.

У Брюсселі таке повідомлення викликало здивування – адже робота над проектом Плану дій тільки-но розпочалася після того, як в ЄС було прийнято принципове рішення про те, що Україні таки треба надати План дій, виконання якого має на меті запровадження в майбутньому безвізового режиму між Україною та країнами-членами ЄС.

Тож, українське суспільство було дезінформоване, а європейська сторона тільки знизала плечима. Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, який очолював українську делегацію, питання безвізового режиму не стояло на порядку денному й на цьому засіданні, але сторони таки його обговорили.

За словами українського міністра, з боку європейського комісара Сесілії Мальстрьом прозвучала пропозиція скласти свого роду запитальник, відповіді на які, після того, як їх надасть українська сторона, пришвидшать роботу безпосередньо над Планом дій.

Україна оперативно та вичерпно дасть відповіді

«Вона висловила готовність взяти участь у тому, щоб зробити цей запитальник, - зазначив Лавринович. - Ми домовилися, що пані Мальстрьом очолить цю роботу, сформулює питання, і ми в дуже стислі строки оперативно й вичерпно дамо відповіді, потім познайомимося з проектом Плану дій, який, я впевнений, буде на 100 відсотків готовий до саміту Україна-ЄС, що відбудеться восени».

Українська сторона сподівається, що створення запитальника і надання відповідей завершиться щонайпізніше за місяць до саміту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.