Зі справи судді-колядника дивним чином зникли епізоди отримання хабарів в особливо великих розмірах

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.06.2010 23:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10455

Зі справи судді Ігоря Зварича пропав епізод, який стосується глави Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка.

Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі Шустер Live.

"Як мені відомо, близько 21 числа його (Зварича) збираються передати в суд. Але мені також відомо, що звідти пропали дуже важливі епізоди. Епізоди...де суддя-колядник рахує гроші, які заніс йому його підлеглий суддя. 140 тисяч доларів", - зазначив він.

За словами Луценка, "ці гроші були переведені в євро і були вручені главі Вищого адмінсуду Пасенюку".

"Відбулися очні ставки і навіть відтворення місця і події злочину на вулиці Лютеранській, ще за каденції президента Ющенка", - сказав екс-міністр.

"Якщо Зварича зараз передають до суду без цього епізоду, чи не означає, що влада, в тому числі і СБУ, і Генпрокуратура, і вся Партія регіонів, використовує пана Пасенюка, який проходить по справі отримання колосального хабара у 100 з лишнім тисяч доларів, для вирішення своїх питань у адмінсуді?", - запитав він.

"Які це питання: відсторонити незручного міністра Луценка - запросто, заборонити мітинги у 100 днів президента Януковича - запросто, дозволити голосувати на дому мертвим - запросто, забрати частоти у незалежних телевізійних каналів - запросто", - зазначив Луценко.

У свою чергу присутній в студії глава СБУ Валерій Хорошковський, відповідаючи екс-главі МВС, заявив: "Ви прекрасно знаєте, що це не наша підслідність, і зараз ця справа знаходиться у Генпрокуратурі".

"Якщо ви вважаєте, що у Генпрокуратурі знищили, або якимсь чином зникли докази, або в процесі справи, або ця справа рухається не тим чином, яким ви, як колишній міністр внутрішніх справ знаєте певний фактаж - дайте ці матеріали, і я вам гарантую, що як СБУ ми обов'язково проведемо перевірку", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.