Коаліційні пристрасті. Симоненко сміливо розритикував Януковича поза очі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 14.06.2010 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10461

Комуністи критикують своїх союзників по коаліції за двозначність позиції.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, виступаючи на пленумі ЦК партії.

«Ми відкрито критикуємо союзників по коаліції за двозначність позиції і непослідовність дій в деяких принципових питаннях», - відзначив він.

Зокрема Симоненко повідомив, що «це стосується і підходів до деяких кадрових призначень і нерішучості у скасуванні указів Ющенком, що героїзують посібників гітлерівців, і низки аспектів передбачуваної судової реформи».

Не «можна дозволити великому капіталу і його найманцям прив’язати нас до Партії регіонів, перетворитися на її молодшого політичного партнера», - заявив лідер Компартії.

Симоненко також зазначив, що його фракція «не підтримуватиме рішення, спрямовані на приватизацію життєво важливих, стратегічних галузей і підприємств, зниження життєвого рівня громадян, рішуче виступатимемо проти загравання з буржуазно-націоналістичними силами».

«Наша партія, увійшовши до коаліції, не тільки зберігає за собою повну свободу дій для її вирішення, але і покращує умови для цього», - відзначив він.

«Ми не сприймаємо намірів змінити політичний устрій і затвердити переважне панування однієї політичної сили через нав’язування вельми сумнівних законопроектів про всеукраїнський референдум, перегляд виборчої системи», - заявив лідер КПУ.

Симоненко уточнив, що «Компартія та її фракція у Верховній Раді готові, в необхідних випадках, до компромісів, але тільки не за рахунок поступок в принципових питаннях».

«За цю межу ми ніколи не перейдемо», - додав він.

Як повідомлялося, народний депутат від фракції Комуністичної партії України Леонід Грач обіцяє порушити питання про вихід КПУ з коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.