У Харкові відбувся флеш-моб проти нового закону про мітинги

Автор/джерело -  © МедіаПорт



Дата публiкацiї - 14.06.2010 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10464

Сьогодні вранці біля Держпрому харків’яни провели протест-моб. Активісти виступили проти законопроекту «Про порядок організації і проведення мирних заходів» (№2450), який регулює проведення мітингів.

Свою позицію декілька десятків чоловік виразили у формі «анімації з людьми». Спочатку учасники акції стали у формі букв «Ні» і підняли над головами плакати з написом «2450». Потім перебудувалися в слово «Т А До», в руках тримали плакати з написом «Свободі зібрань».

Марія Фурник, організатор акції: «Раніше ми регулювалися ст. 39 Конституцій України і можна було швидко відреагувати на події в державі. Тепер неможливо буде швидко реагувати. Тобто якщо сьогодні у нас щось відбувається, ми тільки через 4 дні можемо зробити якийсь сигнал і донести суспільству».

Нагадаємо, минулого тижня Комітет Верховної ради підтримав законопроект. У документі, який розглянуть депутати в другому читанні, передбачено, що організатори мирних зборів зобов'язані повідомляти про їх проведення органи місцевої влади – не пізніше, ніж за чотири дні.

Як повідомлялося раніше, протестний флеш-моб також відбувся у Києві.

Зважаючи на масовий спротив, спікер парламенту Волордимир Литвин запропонував нардепам відкласти розгляд скандального законопроекту на цьому тижні.

Власті Одеси заборонили цю акцію на підставі законодавчого акту неіснуючої держави - СРСР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.