Регіонали вважають новий закон про мітинги - найдемократичнішим

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.06.2010 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10468

Народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що внесений до Верховної Ради законопроект № 2450 , який стосується організації проведення масових зібрань і який наразі критикує опозиція, був внесений на розгляд парламенту попереднім урядом.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції після засідання Погоджувальної ради.

Зокрема, він нагадав, що відповідний документ ініціював уряд Юлії Тимошенко, і за нього голосувала тодішня коаліція, яка складалася з фракцій БЮТ та «Наша Україна – Народна самооборона», після чого цей законопроект був доопрацьований депутатами Верховної Ради.

«Якщо бути об'єктивним, то це, напевно, найдемократичніше написаний законопроект на цю тему за всю історію незалежності нашої держави», - заявив Єфремов.

«Нас не лякає цей законопроект, нас дивує організація масових акцій щодо даного питання. Мені здається, в такій ситуації це не досить солідно», - додав він.

Іншої думки дотримується опозиція, акцентуючи увагу не на тому, хто подав законопроект, а на його змісті.

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, член фракції БЮТ Андрій Шевченко виступає за зняття з порядку денного парламенту законопроекту щодо обмеження прав громадян на зібрання.

«Моє ставлення до цього законопроекту негативне. Він погіршує ті права і свободи громадян, які у нас зараз є», - сказав він.

Шевченко зазначив, що цей законопроект треба зняти з порядку денного Верховної Ради, «а краще направити до Венеціанської комісії та європейських структур, щоб проаналізувати і отримати висновки щодо нього».

«З огляду на те, що у нас зараз відбувається на вулиці, зараз таким законопроектом додати обмеження зібрань громадян, то це буде дуже поганий сигнал для демократії і для країни в цілому», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.