ФДМ має намір повернути росіянам гроші за «Луганськтепловоз»

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.06.2010 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10476

Фонд державного майна (ФДМ) України має намір виплатити компенсацію Брянському машинобудівному заводу за попередню купівлю і відчуження акцій холдингової компанії «Луганськтепловоз» винятково в межах суми, запропонованої ним на повторному аукціоні, тобто 410 млн грн.

Про це повідомив глава ФДМ Олександр Рябченко журналістам у вівторок.

«Ми можемо їм повернути тільки ту суму, яку вони платять за підсумками сьогоднішнього конкурсу, тобто 410 млн грн. Ми не можемо виплачувати їм $58 млн, що передбачені рішенням суду, оскільки це заборонено законом», - повідомив Рябченко.

Він також додав, що 16 червня ФДМ направить касаційну скаргу на судове рішення, що зобов’язало його виплатити $58 млн компенсації і висловив упевненість, що Фонд обов’язково виграє цю справу.

«Сьогоднішні торги дають нам підстави оскаржити це судове рішення», - сказав Рябченко.

За його оцінкою, ціна, за якою пакет акцій «Луганськтепловозу» проданий повторно, є заниженою.

«Завод мав би коштувати більше. Я думаю, що при нормальному аукціоні ціна повинна була піднятися до 500 млн грн.», - сказав він.

За словами глави Фонду, якби стартова ціна пакету складала 500 млн грн., «Трансмашхолдинг» просто не брав би участі в конкурсі і дочекався б її зниження на 30%.

Нагадаємо, в ході конкурсу Сумське НПО ім. Фрунзе спочатку запропонувало за пакет 400 млн грн., а «Брянський машинобудівний завод», що входить у «Трансмашхолдинг» - 410 млн грн.

При цьому в ході торгів не було зроблено жодного кроку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.