Політичні банкрути. Куди прямує “Наша Україна” Віктора Ющенка?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.06.2010 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10480

Після тривалої паузи НУ, у особі одного з лідерів - Юрія Єханурова, скандально зазвучала в інформаційному просторі: було публічно заявлено про намір нашоукраїнців восени увійти в правлячу коаліцію, замість КПУ.

Про це Єхануров заявив в інтерв'ю столичній газеті "Газета по-київські".

"Якщо вдасться домовитися всередині фракції НУ-НС про відновлення реальної роботи, то восени можна порушувати питання про входження до коаліції і виведення звідти комуністів», - сказав Єхануров.

«Те, що НУ намагаються загнати у вузький проміжок етнонаціоналізму, – неправильно. Ми не знайшли потрібних гасел і програм, які були б цікаві всій Україні. Через це, загалом, і зазнали поразки на виборах: як президентських, так і парламентських. У нас було багато популістських гасел: замість об`єднання НУ з Партією регіонів у рамках коаліції з подальшим формуванням уряду, ми допустили комуністів до влади. І те, що вони зараз біля керма, – пряма провина НУ», - пояснив він.

Колега Єханурова, народний депутат Зиновій Шкутяк вважає входження парламентської фракції НУНС до владної коаліції неможливим.

Про це він сказав, коментуючи заяву Єханурова про можливе виключення фракції КПУ з коаліції і входження до неї фракції НУНС.

«Це – особиста, приватна думка Єханурова, і її треба подавати як приватну думку, а не як позицію фракції НУНС», - підкреслив він.

Нардеп зазначив, що сьогодні всередині фракції не може бути навіть жодних розмов про входження до коаліції: «По-перше, при такій політиці, яку провадить нинішня влада, ми категорично проти цього. По-друге, Партії регіонів комуністи у принципі вже не потрібні, оскільки коаліція має більше ніж 220 голосів, і вони можуть приймати потрібні їм рішення».

«Сьогодні навіть розмови про входження до коаліції є приниженням для «Нашої України», - підкреслив Шкутяк.

Між тим, диму без вогню не буває.

За даними народного депутата від БЮТ Андрія Шкіля, Ющенко минулої п’ятниці відвідав Януковича у резиденції «Межигір’я», де обговорив питання створення коаліції із лідером Партії регіонів.

Депутат підкреслив, що ще нещодавно Ющенко розчищав Януковичу дорогу до президентства, і, вочевидь, тепер він не розуміє, чому за такі видатні заслуги йому не дісталося владного пирога.

«Ющенко готовий укладати черговий союз із Януковичем після ганебної здачі флоту та Севастополя росіянам, брутального бліц-кригу проти української мови та культури, плюндрування історичної пам’яті нашої нації (зокрема, задавалося б такого близького питання Ющенку, як заперечення факту геноциду українського народу), нищення свободи слова та інших численних злочинних діянь по відношенню до інтересів українського народу. Такі наміри екс-президента свідчать про відсутність у нього здорового політичного глузду та повну безпринципність», - відзначив Шкіль.

Втім, лідер НРУ народний депутат Борис Тарасюк, вважає, що сенсаційна заява Єханурова є банальним піаром, з тим, аби привернути увагу до політиків, чия популярність серед виборців нині дорівнює нулю.

Тарасюк зазначив, що спроби Ющенка та його оточення повернутися у велику політики є марними, оскільки народ вже дав цій команді належну оцінку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.