По-братньому. У Москві українцям не можна носити вишиванку й розмовляти на вулиці рідною мовою

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.06.2010 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10489

Уряд Москви готує звід правил для приїжджих, в якому пояснить, як слід поводитися в столиці Росії. Одна з головних вимог - розмовляти тільки російською.

Як розповів голова комітету міжрегіональних зв’язків і національної політики Москви Михайло Соломенцев, поки існують неписані правила, яких зобов’язані дотримуватися жителі Москви. Наприклад, не різати барана у дворі, не смажити шашлик на балконі, не ходити по місту в національному одязі, розмовляти російською.

«А найближчим часом ми хочемо розробити звід правил, які допоможуть швидше освоїтися приїжджим, які залишаються в Москві на постійне місце проживання. Розробку їх ми запропонували почати самій московській діаспорі. Коли отримаємо їх пропозиції, запросимо вчених, і у результаті буде вироблений, образно кажучи, кодекс москвича. Приїжджає людина, а йому земляки дають книжку: подивися, почитай, що тут прийнято, а що не прийнято», - заявив російський чиновник.

Від “Аратти”: нас навіть не вразило типово мацковське хамство російського чиновника, який за сталою традицією, вважає усіх не росіян дикими туземцями.

Проте, власне нам не зрозуміло, навіщо всі свистопляски навколо російської мови в Україні, якщо в тій самій Росії українцям, навіть на вулиці, вже практично не можна розмовляти між собою українською мовою?

Якби в Україні була справжня народна влада, а не окупаційна, формалізована совком, то напевно подібне рішення влади російської столиці мало б адекватну симетричу реакцію.

На жаль цього не буде. Поки ми самі не сформуємо справжню, народну владу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.