Битва за столицю. Регіонали мобілізують кадри у космічну молоду команду

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.06.2010 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10490

Партія регіонів націлена на зміну влади в Києві.

Про це пише газета "Дєло".

Її джерела в Адміністрації президента зазначають: призначенням міністра житлово-комунального господарства, "регіонала" Олександра Попова першим заступником глави КМДА Леоніда Черновецького справа не завершиться.

Не виключено, що перший заступник глави міськадміністрації може привести з собою абсолютно нову команду. Це дозволить регіоналам остаточно зосередити всю повноту влади у своїх руках і нівелювати негативні наслідки діяльності Черновецького.

Попов змінив на посаді першого заступника глави Київської міськадміністрації Анатолія Голубченка, який був переведений у рядові заступники мера.

"Я в цьому не бачу нічого поганого (у призначенні Попова), тому я погодився працювати просто заступником", - сказав Голубченко.

Однак, незважаючи на те, що Голубченко поки не йде зі столичної адміністрації, передбачається, що Попов приведе з собою абсолютно нову команду.

Зокрема, як повідомили джерела газети, одним із заступників Черновецького стане нинішній заступник міністра ЖКГ Руслан Крамаренко.

Він, утім, поки такої пропозиції не отримував. Водночас, чиновник не відповів на запитання, чи погодиться він на нову посаду, якщо йому надійде така пропозиція.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Рибак визнав: "Безумовно, столицю чекає оновлення кадрів".

Раніше здійснити впровадження Партії регіонів у київську владу Кабмін намагався шляхом ухвалення нового закону про столицю, який розробив міністр юстиції Олександр Лавринович. Утім, за його словами, "зараз це питання втратило актуальність".

Новий закон про столицю, який Лавринович представив членам Кабміну ще на початку квітня, передбачав норму про скасування прямих виборів мера і скасування цієї посади. Повноваження мера пропонувалося розділити між главою міськради і главою міськдержадміністрації. Перший мав би обиратися з числа депутатів міськради, другого призначав би президент за поданням уряду.

Однак тоді проект викликав гострі суперечки в самому уряді, тому його вирішили відправити на доопрацювання.

Як відомо, у вівторок, 15 червня, у Київміськадміністрації був представлений новий перший заступник Черновецького Попов.

Міністром ЖКГ стане нинішній перший заступник Попова Юрій Хиврич, сказав сам Попов. Утім, Рибак зазначає, що Кабмін розглядає й інші кандидатури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.