Оксана Забужко назвала владу несвідомо-окупаційною

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.06.2010 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10499

Щоб зрозуміти для чого влада обкладає книговидання ПДВ, потрібно підняти геббельсівську програму для окупованих територій.

Про це заявила відома українська письменниця Оксана Забужко.

«Книговидання – це навіть не крихти господарки в українській економіці. Це мізер, на який нова влада взагалі не зважає з точки зору економічної. А з точки зору духовної – це для них повністю закрита в свідомості тема. Вони не розуміють що це і як це», - сказала перс-службі партії «За Україну!» українська письменниця, поетеса, публіцистка, громадська діячка Забужко, коментуючи положення проекту Податкового кодексу, згідно яких уряду хоче обкласти ПДВ українське книговидавництво.

«Я була б здивована, якби нинішній уряд якимось чином згадав би про те, що в Україні існує книжка, - сказала вона, - Ну про що можна говорити, коли міністром є Табачник».

Забужко називає «логічним» той факт, що уряд планує обкласти ПДВ українське книговидання. «Йде цілковите руйнування всіх базових опор того, що Пушкін називав «самостоянієм» - освіта, культура. Окупаційна влада – вона і є окупаційна влада. Я думаю, що пора підняти геббельсівську програму для окупованих слов’янських територій і побачити до чого ці "пацани" тяжіють».

«Я не думаю, що вони це роблять свідомо, - вважає письменниця, - Вони самі люди абсолютно неотесані і просто погано собі уявляють роль книжки, освіти, культури. Вони думають, що наука – це коли вони купили диплом; що книжки вони самі напишуть – тобто наймуть для цього когось».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.